Как да спасите брака си?

Вярвате ли наистина в мита, че двойките, които наистина се обичат, никога не се карат? Всъщност всички двойки имат проблеми и това е съвсем естествено и нормално. Щастливо женените хора обаче, се справят с гнева и конфликтите по различен начин от нещастно женените и разрушаващи брака и връзката помежду си хора.

 

От позицията на опита, може да се каже, че има някои ефективни стратегии за разрешаване на споровете и конфликтите и чрез които ще се превърнете в щастливо семейство. Ето и един простичък план, който може да се окаже спасителен пояс за вас:

 

1. Обсъждайте проблемите спокойно

 

Опитайте се да погледнете ситуацията през погледа на партньора си, за да разберете по-добре неговата позиция. Той трябва да направи същото.  По този начин по-лесно ще откриете логично решение или компромисен вариант. Решете проблема с обсъждане, разговори и разбиране.

 

Ако все пак вложите повече негативни емоции в обсъждането, рискът то да доведе до ескалиране на гнева се увеличава. В този случай най-разумно ще бъде да изчакате малко, докато и двамата се успокоите. Излезте навън, успокойте се и предприемете следващата необходима стъпка за решаване на проблема.

 

Четете още: 4 знака, че имате добър брак

 

2. Отидете на ресторант

 

Това сигурно ви звучи безумно, но когато наоколо има други хора, е много по-вероятно да запазите спокойствие, да изслушате партньора си и действително да го разберете.

 

Споделете нуждите си и начина, по който се чувствате на любимия си човек. Опитайте се да разберете и неговата позиция максимално ясно. След това започнете да споделяте идеите как да решите тези проблеми, как да се справите със ситуацията и как занапред да избягвате подобни конфликти.

 

Ако това не проработи, преминете на следващата стъпка.

 

Четете още: Как да реагирате, когато съпругът ви е ядосан?

 

3. Осигурете си рефер

 

Можете да помолите много близък ваш приятел да седне с вас и да поговорите отново. Един подобен разговор може би ще ви се отрази доста добре. В случай, че не можете да обсъждате подобни теми пред приятел, посетете специалист.

 

Вероятно в началото ще сте много разстроени и ядосани, но с изненада ще установите, че в края на срещата отношенията ви са се стоплили.

 

Потърсете и свои собствени методи, които ви помагат да се успокоите и да решите проблемите си. Няма универсално решение – вие трябва да откриете своето. И най-важното да не се отказвате един от друг!

Добави коментар