Как да спасите брака си?

Вярвате ли наистина в мита, че двойките, които наистина се обичат, никога не се карат? Всъщност всички двойки имат проблеми и това е съвсем естествено и нормално. Щастливо женените хора обаче, се справят с гнева и конфликтите по различен начин от нещастно женените и разрушаващи брака и връзката помежду си хора.

 

От позицията на опита, може да се каже, че има някои ефективни стратегии за разрешаване на споровете и конфликтите и чрез които ще се превърнете в щастливо семейство. Ето и един простичък план, който може да се окаже спасителен пояс за вас:

 

1. Обсъждайте проблемите спокойно

 

Опитайте се да погледнете ситуацията през погледа на партньора си, за да разберете по-добре неговата позиция. Той трябва да направи същото.  По този начин по-лесно ще откриете логично решение или компромисен вариант. Решете проблема с обсъждане, разговори и разбиране.

 

брак, семейство, ресторант, проблеми

 

Ако все пак вложите повече негативни емоции в обсъждането, рискът то да доведе до ескалиране на гнева се увеличава. В този случай най-разумно ще бъде да изчакате малко, докато и двамата се успокоите. Излезте навън, успокойте се и предприемете следващата необходима стъпка за решаване на проблема.

 

2. Отидете на ресторант

 

Това сигурно ви звучи безумно, но когато наоколо има други хора, е много по-вероятно да запазите спокойствие, да изслушате партньора си и действително да го разберете.

 

Четете още: 4 знака, че имате добър брак

 

Споделете нуждите си и начина, по който се чувствате на любимия си човек. Опитайте се да разберете и неговата позиция максимално ясно. След това започнете да споделяте идеите как да решите тези проблеми, как да се справите със ситуацията и как за напред да избягвате подобни конфликти.

 

Ако това не проработи, преминете на следващата стъпка.

 

брак, семейство, ресторант, проблеми

 

3. Осигурете си рефер

 

Можете да помолите много близък ваш приятел да седне с вас и да поговорите отново. Един подобен разговор може би ще ви се отрази доста добре. В случай, че не можете да обсъждате подобни теми пред приятел, посетете специалист.

 

Четете още: Как да реагирате, когато съпругът ви е ядосан?

 

Вероятно в началото ще сте много разстроени и ядосани, но с изненада ще установите, че в края на срещата отношенията ви са се стоплили.

 

Потърсете и свои собствени методи, които ви помагат да се успокоите и да решите проблемите си. Няма универсално решение – вие трябва да откриете своето. И най-важното да не се отказвате един от друг! 

Добави коментар