Как да си направим ябълков чипс?

Търсите алтернатива на мазния чипс, за вашето дете? Иска ви се храната да е малко по-здравословна и полезна от крекери? Всеки ще оцени подобаващо тези сладки, ароматни кръгчета ябълки. Те са много лесни за приготвяне и не съдържат консерванти или други вредни съставки. Всичко, от което се нуждаете е фурна, ябълки и канела!

 

За тази рецепта можете да използвате всякакъв вид ябълки. Вземете любимите си или разнообразете според сезона. Ако искате да се получи перфектно, можете да използвате мандолина, за да ги нарежете на хубави кръгчета. Освен това, така ще спестите и време. Те обаче ще са си също толкова вкусни, ако не са с идеални ръбове или дебелина.

 

Не забравяйте, че трябва да ги режете много тъничко, за да избегнете жилавата текстура. Не си и помисляйте, че този чипс ще ви напомня на остаряла ябълка с аромат на дъвка. Всъщност той е хрупкав отвън, със силен и изкушаващ аромат на пресни плодове.

 

ябълка, ябълков чипс, чипс, сушени, ябълки

 

Може да се окаже, че парченцата изчезват толкова бързо, че не можете да смогнете с печенето. Ако все пак останат, трябва да ги съхранявате в херметически затворена кутия, така че да не се овлажняват. След това ще имате чудесна бърза и здравословна закуска.

 

Необходими продукти:

 

• 2-3 ябълки

• канела на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

ябълка, ябълков чипс, чипс, сушени, ябълки

 

• загрейте фурната до 100 градуса по Целзий

• поставете хартия за печене на дъното на две тави

• нарежете ябълките на тънки филийки

• поставете тънките филийки ябълка върху хартията и се уверете, че не се допират никъде (в противен случай няма да изсъхнат добре)

• поръсете малко канела

• поставете във фурната

• след един час сушене, обърнете резенчетата и ги оставете за още 1 час

• изчакайте да изстинат и сервирайте

 

Снимки: 3liz4, cherryliciousblog Foter.com

Добави коментар