Как да си направим греяно вино?

Какво ще ви е нужно:

 

• 10 пъпки карамфил

• 2 канелени пръчици

• ¼ чаша пудра захар

• 1 настъргано индийско орехче

• 2 чаши вода

• нарязана кора от 1 портокал

• 1 ябълка, едро нарязана

• 750 мл плодово червено вино (може мерло)

 

Стъпка 1

 

Загрейте водата с карамфила, канелата, захарта, индийското орехче, портокаловата кора и ябълката в голяма тенджера на средна температура.

 

Стъпка 2

 

Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да покъкри на ниска температура в продължение на 10 мин.

 

Стъпка 3

 

Добавете червеното вино и оставете да къкри още 5 минути. Отстранете от огъня. Прецедете и разпределете в чаши. Сервирайте веднага.

Добави коментар