Как да си направим греяно вино?
0 comments
Какво ще ви е нужно:
• 10 пъпки карамфил
• 2 канелени пръчици
• ¼ чаша пудра захар
• 1 настъргано индийско орехче
• 2 чаши вода
• нарязана кора от 1 портокал
• 1 ябълка, едро нарязана
• 750 мл плодово червено вино (може мерло)
Стъпка 1
Загрейте водата с карамфила, канелата, захарта, индийското орехче, портокаловата кора и ябълката в голяма тенджера на средна температура.
Стъпка 2
Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да покъкри на ниска температура в продължение на 10 мин.
Стъпка 3
Добавете червеното вино и оставете да къкри още 5 минути. Отстранете от огъня. Прецедете и разпределете в чаши. Сервирайте веднага.