Как да се справите с изневярата? – част 2

Продължава от: Как да се справите с изневярата? – част 1

 

9. Потърсете консултация. Не се опитвайте да се справите с това сами. Въпреки това не крещете от най-високата планина, че вашият партньор е изневеряващ идиот. Внимавайте с кого и какво ще споделите. Консултацията може да ви помогне да си отговорите на много въпроси. За една нощ ли беше? Това заради криза на средната възраст ли се случва? Сексуално пристрастяване или отмъщение? Изневярата ще сложи ли край на брака ви?

 

10. В един момент трябва да направите следното: Както вие така и партньорът ви трябва да се тествате за полово предавани болести, ХИВ и Спин, преди да възобновите сексуалната си интимност без защита. Помислете от какви граници се нуждае бракът ви, за да го запазите.

 

изневяра, брак, отношения

 

11. Вашите деца имат нужда да знаят, че всичко ще бъде наред. Вие не може да скриете факта, че сте преживели травма. Бъдете честни с децата си, но не ги обременявайте с подробности, за това как вашият партньор ви е изневерил. Не правете обещания, които не може да спазите.

 

12. Опитайте се да не обвинявате другия, кой какво е направил. Това е просто загуба на енергия. Това включва и обвиняване на третата страна. Нищо няма да се промени. Също така мислете два пъти преди да кажете на семейството си за изневярата. Членовете на семейството могат да бъдат разочаровани дълго време.

 

Четете още: Спрете битката преди да е започнала

 

13. Може да имате посттравматичен стрес. Ако сте нервни, крещите за малки неща. Чувствате се, сякаш ходите по яйчени черупки, продължавате да имате физически реакции, когато си спомняте за изневярата, потърсете лекар възможно най-скоро.

 

изневяра, брак, отношения

 

14. Може да отнеме време, за да простите. Не очаквайте смесицата от чувства, обърканост, неопределеност, недоверие, да си отидат, само защото сте се опитали да простите на половинката си. Етапите на смъртта и умирането (отричане, гняв, договаряне, депресия, приемане) са част от процеса на скърбене. Това не означава, че бракът ви не може да бъде обновен и подсилен. Но ще бъде по-различен.

 

Не забравяйте, че бракът ви е променен. Вие ще имате нужда да скърбите за загубата.

 

Четете още: Как да преодолеем изневярата

 

15. Бъдете практични. Погледнете финансовото, жилищното, транспортното положение. Ако все пак решите да прекратите брака си, се уверете, че сте обмислили къде ще живеете и дали имате достатъчно пари, за да задоволите основните си нужди. 

 

изневяра, брак, стрес

 

Снимки: Ed Yourdon, FREDBOUAINE ?, cszar Foter.com

Добави коментар