Как да се справите с диарията?

Ако детето ви страда от диария през лятото, дехидратацията може да се окаже много опасна. Предлагаме ви няколко съвета, благодарение на които детето ви да бъде в безопасност:

 

Това е сезонно

 

По време на горещите летни месеци бебетата и децата получават диария. Тя се причинява от микробно замърсяване на храните, които вие или вашето дете консумирате, или лоша хигиена.

 

Опасно е

 

Да се справите с диарията е по-трудно през лятото, заради жегите, тъй като те дехидратират тялото допълнително, заради прекомерното изпотяване. Децата с диария могат да загубят големи количества соли и вода и да се дехидратират много бързо. Силно повръщане и разстройство може да предизвика по-нататъшно обезводняване.

 

Ако не се предприемат бързо мерки, диарията може да навреди сериозно на детето. Нещо повече, продължителното повръщане и диария нарушават нормалното му развитие, така че трябва да се третират възможно най-бързо. Това е възможно чрез попълване на флуидите, които детето е загубило. Уверете се, че детето получава адекватно лечение.

 

Четете още: Медицински манипулации в детската възраст

 

Лечимо е

 

• Хидратацията е от голямо значение. Продължете редовното хранене на детето, но му давайте и повече течности. Избягвайте плодови сокове, безалкохолни напитки и готови супи.

 

• Предложете на детето си кокосова вода, прясно мляко и зърнени закуски.

 

• Оралните рехидратиращи соли са препоръчителни, както и вземането на пробиотици.

 

• При кърмачетата увеличете честотата на кърменето.

Добави коментар