Как да се справим с пролетната умора?

Умората през пролетта може да се дължи на много причини. Липса на енергия, световъртеж, мускулно напрежение, загуба на апетит, лош сън, това са само някои от симптомите на пролетната умора.

 

Липсата на слънчева светлина през зимата и ниската физическа активност са някои от факторите за появата на пролетната умора. Неправилното хранене, което не доставя на организма необходимите витамини, минерали и други жизненоважни елементи, също е една от основните причини за пролетната умора.

 

За да се справите с пролетната умора, на първо място трябва да се коригират хранителните ви навици – вашата диета. Ако консумирате мазнини и въглехидрати, а недостатъчно плодове и зеленчуци, тогава рискът от пролетното неразположение е много висок. Трябва да ограничите приема на мазнини и въглехидрати, както и да повишите консумацията на фибри.

 

пролетна умора, енергия, световъртеж, хранене

 

Въпреки всичко пролетната умора може да е индикатор за някое сериозно заболяване. Например, ако се чувствате изморени и наддавате на тегло, това може да е знак за проблеми със щитовидната жлеза. Недостигът на желязо, може да доведе до анемия, която също може да е причина за умората.

 

Четете още: Пролетта дойде в офиса!

 

Както виждате пролетната умора е много сериозно здравословно състояние, което трябва да лекуваме незабавно. Трябва да осигурявате на тялото си необходимите хранителни вещества, да бъдете по-активни и лесно ще се справите с пролетната умора, без много усилия.

 

Снимки: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар