Как да се справим със страничните ефекти от бременността?

Страничните ефекти от бременността са много, но най-упорити са разширените вени, пигментните петна по лицето и разбира се стриите. Много често им обръщаме внимание едва след раждането, но при някои майки това се оказва фатално и непоправимо. Ето какво може да направите за да намалите, а дори и да предодвратите тези проблеми още докато сте в очакване на бебчо:

 

  • Разширени вени

 

От самото начало на бременността си носете специални ластични чоропогащи или чорапи, изработени по поръчка за вас. Услугата се предлага в някои бутици или магазини за бъдещи или настоящи майки. Така ще предодвратите натоварването на вените и ще облекчите болката в краката.

 

  • Пигментни петна

 

Четете още: Козметични съставки, които трябва да избягвате, докато сте бременни или кърмите

 

Също като разширените вени, те често изчезват след раждането, но можете да се опитате да се избавите от тях още сега. Два пъти на ден нанасяйте на лицето си маска от кисело мляко, а самите петна обтривайте с памучен тампон напоен с лимонов сок.

 

  • Стрии

 

По-лесно е да предодвратите появата им отколкото да ги отстраните. Ако все още не са се появили системно мажете кожата на гърдите, корема, ханша и бедрата си с хидратиращи и подхранващи кремове съдържащи колаген и витамини А и Е. Ако вече имате стрии, опитайте да прилагате същите препарати в по-малки дози, но по-често.

Добави коментар