Как да се обличаме по време на бременност

Стилната дреха придава чар и увереност на всяка жена. Но дали така стоят нещата и по време на бременността? Самата дума бременност ни подсказва за предстояща  промяна. И не само в живота и всекидневието на жената, а и в нейния гардероб. В специализираните магазини може да откриете голямо разнообразие на дрехи за бременни, които могат да задоволят и най-претенциозния вкус. Но имайте предвид, че при закупуването на дрехи трябва да се намери идеалния баланс между комфорт и елегантност.  И това се отнася не само за бременните, а и за всички жени. Ето някои практически съвети относно избора на облекло за бъдещи майки.

Дрехите за бременни трябва да бъдат преди всичко удобни и практични – твърде тясното и неудобно облекло може да предизвика проблеми, а прекалено широките дрехи  ще ви направят безформена. Свободна туника е дрехата, без която бременната жена не може. Отдайте предпочитание на памучните тъкани и меки тъкани, които "дишат" и не дразнят вече  чувствителната кожа.

 

Особено внимание трябва да се отдели при избора на бельо. То също трябва да бъде изработено от естествени материи. Женските гърди по време на бременността  увеличават размера си и сутиените, които сте носили преди няколко месеца сега ще ви бъдат малки. Някои жени просто купуват по-голям размер сутиен. Други  предпочитат специални сутиени за бременни жени, които могат да бъдат намерени в специализираните магазини. Предимството на сутиените за бременни жени е това, че те са с по-удобни презрамки и широк колан, и по този начин гарантират по-добро придържане на бюста. Освен това имат по-дълбоки чашки, което помага за намаляване на натискът върху мускулите на гръдния кош.

В днешно време много от бъдещите майки работят по време на бременността или пък водят светски живот и ходят на мероприятия, където просто е задължително да  изглеждат ослепително. По време на бременността това не е много лека задача, но много жени се справят успешно с нея. Сега е модерно да бъдеш бременна! Ако имате нужда от нещо специално изберете лека и ефирна рокля. Тя е класика и шик за бременните жени. Изберете достатъчно дълга рокля, защото корема повдига роклята и скъсява нейната дължина. А дългото сако пък скрива корема.

 

Всички знаем, че черното и останалите тъмни цветове изтъняват визуално силуета. Но това не означава, че трябва всички да се обличат в черно, можете да комбинирате  тъмни и светли нюанси по ваш вкус, но при едно условие – да са съвместими по между си. Не се препоръчват дрехи с голями щампи или хоризонтални линии.

 

Ако искате да отклоните вниманието на другите от корема ви, акцентирайте върху главата, шията, ръцете и раменете. За тази цел използвате аксесоари – шикозни  шалове, обеци, колиета, шапки, часовници, яки.

 

Поради допълнителната течност в организма на бременната жена, краката ви може да отекат и размера на обувките да се увеличи. Изберете удобни обувки с плоски подметки. Високите токчета са твърде неподходящи по време на бременността, защото причиняват загуба на равновесие и болки в гърба. Изберете обувки, които са  лесни за обуване, защото ще ви бъде трудно да се навеждате и да завързвате връзки.

 

Източник www.stylissimo-bg.com  

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар