Как да правите орална любов?

Оралният секс e наричан по различни начини, но терминът означава най-общо стимулиране на гениталиите на партньора чрез уста и език.

 

Трябва ли да правите орален секс?

 

Също както при правенето на стандартен секс, вие трябва да вземете решение дали да правите орален секс или не. Ако някой се опитва да ви убеди, трябва да се отдръпнете и да се запитате дали не ви притиска. Внимавайте за реплики от рода на:

• „Това не е истински секс – след това ще останеш девствен/а.“

• „Ако не искаш да правим секс, то поне трябва да… слезеш надолу.“

• „Оралният секс не е толкова рисков, колкото половия контакт.“

 

Въпреки това, оралният секс може да е добър начин вие и партньорът ви да си доставите удоволствие, без да имате полов контакт. Ако се чувствате комфортно и удобно, това е добър начин да се сближите физически и да се възбудите един друг.

 

орален секс, секс, жена, мъж, орална любов

 

Много хора се чувстват нервни първия път, в който получават или дават орални ласки. Не забравяйте, че всеки човек е различен и ще е необходимо малко време докато се напаснете.

 

Орален секс на мъж

 

Ако един мъж е получил ерекция, то той е достатъчно възбуден, за да получи орална любов. Въпреки това е добра идея да използвате ръката си, преди да започнете, за да подсилите усещането.

 

Четете още: Женски оргазъм – 6 ползи за здравето

 

Ако не сте сигурни колко дълбоко в устата ви искате той да проникне, използвайте палеца и показалеца си като пръстен около пениса му, за да създадете бариера. Може да продължите да се движите бавно надолу, докато стигнете до предела си.

 

Много мъже са доста чувствителни към оралния секс, така че започнете бавно и постепенно увеличавайте темпото. Дори и да правите орална любов на мъж, това не означава, че той трябва да еякулира в устата ви, въпреки че ако партньорът ви носи презерватив в този момент, това няма да е от особено значение. Освен това ще бъдете защитени от полово предавани болести. От вас зависи и колко дълго да продължите.

 

орален секс, секс, жена, мъж, орална любов

 

Орален секс на жена

 

Преди да преминете към оралните ласки, обикновено е добре известно време да целувате и галите тялото на жената. Отделете достатъчно време на горната част на бедрата ѝ, областта около вагината и гърдите ѝ. Това ще я възбуди.

 

Най-чувствителната част на влагалището за една жена е клиторът. Той има над 8 000 нервни окончания, но цялата тазова област има 15 000 нервни окончания. Започнете по-бавно с леки и спокойни движения и забързайте с по-твърд език и по-бързи движения.

 

Четете още: Да поговорим мръсно

 

Безопасност

 

Оралният секс не е по-безопасен от стандартния. Да, не можете да забременеете, но можете да се заразите с полово предавани болести, като херпес, гонорея, сифилис и други. Използването на презервативи е препоръчително.

 

орален секс, секс, жена, мъж, орална любов

 

Въпреки че рискът не е толкова голям, предаването на ХИВ също е възможно по време на орален секс. То би могло да се случи при наличието на ранички в устата или гениталиите или от кървящи венци.

 

Разговорите с партньора ще помогнат преживяването да премине гладко и безпроблемно. Спокойствието също е много важно. Ако сте напрегнати и се срамувате, значи все още не сте готови.

 

Снимки: plaits, Illusive Photography, T.78UopXx, christian.parreira Foter.com

Добави коментар