Как да почистите четките си за гримове? – ВИДЕО

Една от грешките, които много жени правят е да забравят да почистват редовно четките си за грим. Когато сте инвестирали много пари в качествени четки за грим или тампони за пудра, важно е да знаете как да защитите инвестицията си.

 

Как да почистите четките за грим?

 

Горещо ви препоръчваме да инвестирате в няколко хубави четки за грим и след това да се грижите добре за тях, като ги миете на всеки 2 седмици. В тях могат да полепнат мазнини, замърсявания и грим. Това може да доведе до падане на косъмчетата. Тяхното редовно измиване, може да ги запази за по-дълго.

 

Ето, как може да почистите четките правилно:

 

1. Отстранете излишният цвят от косъмчетата, като бършете четката напред назад върху хартиена кърпа.  

 

2. Потопете върха на четката в купа с топла вода, като внимавате да не потопите металния корпус. Влакната са залепени към основата, а вие не искате те да се разлепят. Можете също така просто да ги измиете под течаща топла вода.

 

красота

 

3. Изстискайте няколко капки мек шампоан, в дланта на ръката си. Завъртете четката в дланта си, като внимавате да не притискате прекалено силно косъмчетата. Можете също така да сложите няколко капки шампоан в купата с вода и да завъртите четките там, вместо да използвате дланта на ръката си.

 

Четете още: Кога е време да изхвърлите спиралата си за очи?

 

4. Дръжте четката с косъмчетата надолу, под течащата вода, докато водата потече чиста.

 

5. Внимателно изтискайте излишната вода и оставете четките да изсъхнат, надвесени над ръба на мивката за една нощ. Можете също така да ги поставите върху хавлиена кърпа.

 

Как да съхранявате четките за грим?

 

Най-добре е да съхранявате четките за грим в изправено положение в поставка или несесер. Никога не поставяйте четките с косъмчетата надолу, защото рискувате да ги повредите.

 

Четете още: Кожни реакции към козметични продукти

 

Как да почистите гъбичките за грим?

 

Висококачествените гъбички за грим могат да се измиват много пъти в разтвор от бебешки шампоан и вода. Гъбичките за еднократна употреба могат да се измиват само няколко пъти.

 

 

Как да почистите пинсетите?

 

Пинсетите могат да се почистят с вода и сапун.

 

Как да почистите пухчетата за пудра?

 

Ако сте инвестирали в хубаво и скъпо пухче, може да го изперете на ръка с помощта на шампоан и топла вода. Оставете пухчето за пудра да изсъхне върху мека хавлиена кърпа, след като изстискате излишната вода.

 

Снимки: Teeratas, posterize FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар