Как да помолите партньора си да се тества за полово предавани болести?

Да помолите партньора си да се тества за полово предавани заболявания, може да бъде много труден разговор. Това е деликатна тема и при много хора може да доведе до нараняване на чувствата или да предизвика други негативни емоции. Някой може да приеме тази молба по грешен начин и да си помисли, че му нямат доверие или го мислят за заразен.

 

Все пак, ако ясно изкажете причините за това си искане, то разговорът може да мине много по-гладко. Добре е да покажете, че сте загрижени за собствената си безопасност и тази на партньора ви.

 

Най-доброто време, да обсъдите тестването е преди да се впуснете в сексуален контакт с новия си партньор. Важно е също така да споделите сексуалната си история с новия си партньор, така че да е наясно с вашите връзки в миналото. Не е нужно да споделяте точния брой сексуални партньори, докато не се убедите, че сте напълно здрави. След като сте говорили за сексуалното си минало е важно да обясните, че за да сте сигурни и двамата, е по-добра идея да се изследвате заедно.

 

секс, болести, тест, партньор

 

Първо, предложете да изследвате себе си. Това ще помогне на партньора ви да види, че цените собственото си сексуално здраве, както и неговото. Важно е да се помни, че са необходими 6 месеца преди симптомите на някои полово предавани болести да се появят, така че тестовете не са напълно точни, освен ако вие и вашият партньор не сте практикували безопасен секс в продължение на такъв период.

 

Четете още: Инкубационният период на полово предаваните болести

 

Това означава, че трябва да използвате презервативи или други бариерни методи  при извършване на сексуални действия, за да избегнете риска от заразяване с полово предавани болести преди и двамата да бъдете тествани.

 

секс, тест, болести, здраве

 

Дори ако не сте във връзка, пак може да имате сексуални партньори. Хубаво е, ако е възможно, да изисквате от всеки нов партньор да се тества, особено ако искате да правите секс без предпазни мерки.

 

Четете още: 7 неща, които всеки трябва да знае за асимптоматичните полово предавани болести

 

За да се гарантира, че не се чувства обиден, кажете му кога за последно вие сте се тествали първо. Не забравяйте да използвате презервативи или други бариерни методи (помнете, че полово предаваните болести все още могат да се предават чрез орален секс или при хомосексуални двойки), за да намалите риска от заразяване с полово предавани болести. 

 

Снимки: Unclefuz, Michael Salvato Foter.com

Добави коментар