Как да помогнете на детето си да се справи с раздялата?

Пътувате ли много по работа? Продължителната раздяла с детето ви е стресираща и болезнена. Как да се справяте и как да облекчите отделянето от вашето дете?

 

Тук са няколко идеи, които да помогнат на вас и вашето дете:

 

1. Преди да тръгнете, установете начини за поддържане на връзка. Социалните мрежи са идеален начин за това, те спомагат да поддържате комуникация, дори, когато сте на разстояние. Решете като семейство, кой метод е най-подходящ за вас и обсъдете точно, кога ще се възползвате от него. Ако е възможно изберете метод, който да позволява изпращането на снимки и клипове. Ако можете да се виждате един друг няма да се чувствате толкова разделени. Това е особено важно, за бащите, които оставят своите малки бебета, за да заминат поради някаква причина. Вие искате то да вижда лицето ви и да чува гласа ви, колкото е възможно по-често, за да поддържате тази скъпоценна връзка.

 

дете, баща, раздяла, семейство

 

2. Като семейство, планирайте творчески начин, за да маркирате изминалото време. За деца на възраст под 5 години, времето е все още размита концепция. Вместо да дадете конкретна дата, ще е полезно да имате физически начин да онагледите, за да помогнете на детето да пресмята изминалото време. Може да създадете верижна хартия, където всяка връзка означава един ден. Вашата съпруга може да помага на детето и да премахва частите на обратното броене до вашата среща. Можете да си направите или да закупите календар за вашето дете и то да зачерква всеки ден дните, които минават. Колкото по-дълго е това понякога вашето дете може да разбере, и да помогне да мине времето.

 

Четете още: Между баща и син

 

дете, баща, раздяла, семейство, творчество

 

3. Учете детето си за това къде ще бъдете и какво ще правите. Ако пътувате по работа, оставете копие от вашият график на вашето дете, така че то да знае какво правите. Вашето дете може да се чувства по-свързано с вас, ако знае какво правите. Покажете на детето си на картата или глобуса, където ще бъдете. Образовайте детето си за района, така, че да премахнете част от мистерията и идеята му да не е толкова абстрактна.

 

дете, баща, раздяла, писма, пиша

 

4. Планирайте специални дейности, които да ви помогнат да се чувствате свързани. Например бихте могли да се споразумеете в определено време през деня, да мислите един за друг. Можете да си кажете, че няма значение какво друго ще се случва в този момент, но вие ще отделите специално време да мислите един за друг. Можете да пишете един на друг писма, преди да заминете и да ги запечатате в пликове, като си обещаете, че ще ги отваряте едно на всеки ден или седмица. Или може да напишете писма и да ги скриете на специални места, където ще сте сигурни, че детето ще ги намери.

 

Четете още: Цар Лъв или потребността от бащина закрила

 

дете, баща, семейство, раздяла, заминавам

 

5. Преди да заминете, прекарайте колкото се може повече време с вашето семейство. Създаването на спомени, засилва връзките и създава практики, които могат да бъдат направени, докато сте разделени. Най-важното е да казвате „Обичам те“, колкото се може по-често.

 

Снимки: Marind is waiting for les tambours de la pluie, Andrew Stawarz, Sarah Parrott, photosavvy, Jimi M Foter.com

Добави коментар