Как да поддържате кожата си през зимата?

Имате ли чувствителна кожа, която реагира на внезапната промяна на времето? Заради зимата кожата ви става все по-суха и раздразнена.

 

ТЕЦ, климатикът и падащите температури са виновниците за възпалението на кожата. То често води до заболявания като екзема, розацея и псориазис.

 

Как може да предотвратите обривите през зима?

 

Винаги превенцията е по-добрият вариант, от лечение след като раните вече са налице. В момента, в който усетите някакви симптоми като сухота, сърбеж или болка – действайте веднага, не отлагайте.

 

Четете още: Грижа за сухата кожа

 

Снабдете се с подходящи продукти – балсам за устни, крем за ръце и лице, които имат хидратиращо действие, така че да можете да туширате неприятните ефекти още при първоначалните симптоми.

 

красота, кожа, зима

 

Използвайте правилния продукт за почистване на кожата

 

Не само на лицето, но и по цялото тяло, кожата ви произвежда естествена мазнина, така че ако постоянно я почиствате от жизненоважните мазнини по тялото, то това ще е стимул тя да произвежда повече от тях. Това може да доведе до запушени пори, болка и акне.

 

Почиствайте кожата на лицето си с продукти, които запазват естественото pH на кожата. Използвайте такива, които почистват без да отнемат естествената мазнина от кожата.

 

Четете още: 6 начина да запазите кожата си здрава през зимата

 

Ефективно овлажняване

 

Първата стъпка е да разберете какъв е вашият тип кожа. Използването на неподходящи продукти е грешка, която може да влоши проблемите. Ако кожата ви е чувствителна, търсете продукти, които да я щадят.

 

Сухата и чувствителната кожа се нуждае от правилна грижа. Избирайте нежни, клинично доказани продукти, които успокояват и възстановяват кожата.

 

Снимки: marin FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар