Как да обличате новороденото през зимата?

Ако планирате да излизате на разходка с бебето в зимните утрини, трябва да сте сигурни, че то е облечено добре. Следвайте тези съвети – така ще се погрижите то да е защитено от ниските температури:

 

На слоеве

 

Когато става въпрос за зимните условия, обличането на бебето с много слоеве от дрехи  е от ключово значение. Общото правило е да облечете бебето си с един слой повече от това, което вие носите. Като го облечете по този начин, ще сте сигурни, че на него ще му е достатъчно топло, но лесно ще можете да премахнете някой слой, за да го предпазите от прегряване, ако е необходимо.

 

Изберете най-подходящите слоеве

 

Ефективния основен горен слой е от ключово значение за бебетата и малките деца. Вълната или полиестера са идеални за основен горен слой, но избягвайте чистия памук, тъй като той е много порест – ще задържа влагата, а не може да изсъхне бързо. Мериносовата вълна е единствената, която се състои само от естествени влакна, които могат да абсорбират до 40% влага, без тя да се усеща. Тя също така е способна да реагира на промените в телесната температура на бебето.

 

Четете още: Обличане на бебето – инструктаж за татковци

 

Топло и сухо

 

При закупуването на горно облекло за вашето бебе, търсете материали с добри техническите характеристики. За да гарантирате пълна защита от влажното време, уверете се, че дрехата е водоустойчива. Не забравяйте да обърнете внимание на шапката – тя трябва да прилепва плътно около лицето за максимална защита.

 

Обърнете внимание на детайлите

 

При избора на облекло обърнете внимание на детайлите, като рефлектори или сваляща се качулка. Обърнете внимание на функциите – ципове, които бебето ви не може да хване или мека подплата, която няма да раздразни бебешката кожа.

 

Четете още: Обличане на новороденото

 

Избирайте дрехи, които се събличат лесно

 

Когато избирате горни дрехи за бебето си, мислете колко лесно ще бъде да облечете и съблечете детето си, когато сте навън. Потърсете такава с пълно отваряне отпред, което ще направи сменянето на памперси или събличането много по-лесно.

 

В колата

 

Ако сте се запътили навън, но пътувате с колата, първо помислете как е облечено вашето бебе. Колите се затоплят много бързо, а не искате бебето ви да прегрее. Махнете шапките, шаловете, ръкавиците. Ако колата изглежда студена, може да завиете бебето с одеяло. Коригирайте столчето за колата и коланите всеки път, когато слагате бебето си в него спрямо дебелината на зимните дрехи, които то носи.

 

Не забравяйте ръчичките и крачетата

 

Независимо дали ще изберете палто или космонавт, защитаването на ръцете и краката на бебето ще ви помогне да поддържате нормалната му температура. Инвестизията във водоустойчиви обувки с дебела непързаляща се подметка си заслужава. За бебетата се препоръчват топли чорапи и мокасини с мека подметка. Ръкавиците също са задължителни за малките деца – потърсете такива, които се защипват за палтото. Така детето няма да ги загуби, ако ги дърпа. И не забравяйте шапката – благодарение на нея бебето няма да губи топлина, когато е навън.

Добави коментар