Как да облечете бебето през пролетта?

Идването на всеки нов сезон, означава нова модна колекция за бебето. Как трябва да обличате бебето си през пролетта, когато температурите постоянно се повишават и спадат? Приготвили сме ви 10 полезни съвета, с помощта на които да се справите по-лесно с предизвикателствата, които носи пролетната мода.

 

1. Дрехи на слоеве

 

На същия принцип, на който обличате себе си (като зелка) през пролетта, можете да обличате и бебето си. Няколкото слоя дрехи са много добро решение, защото можете да събличате и обличате части от тях, когато е нужно.

 

Започнете с къс ръкав, добавете ризка с дълъг ръкав отгоре, след това суитчър или жилетка и евентуално яке, ако е нужно. Ако времето още е хладно, сложете 2 чифта чорапи, за да можете да събуете едните, ако е нужно.

 

бебе, пролет, обличате, дрехи, време

 

2. Покрийте всичко

 

Гащеризонът или друга бебешка дрешка, която покрива добре цялото тяло на бебето, включително и крачетата, е идеално решение за пролетта. Ако пък дрешката разполага с качулка, която да сложите при нужда, бебето ви ще изглежда и супер сладко!

 

3. Топли малки крачета

 

Един от начините да съчетаете бебешките бодита с дълъг ръкав през пролетта, е като добавите красиви бебешки чорапки или гети. По този начин ще създадете допълнителен слой топлина за крачетата, която лесно можете да премахнете, ако навън стане твърде топло. Ако пък захладнее, можете да ги скриете под панталоните или бебешките дънки, за да пазят топли краката на бебето.

 

Четете още: 5 начина да подсилите имунната система на бебето

 

4. Шапка

 

Това е сезонът на меките памучни и супер сладки бебешки шапчици. Леките памучни шапки ще държат главичката на бебето топла, но не прекалено, защото все пак през пролетта температурите се покачват. А и хубавото е, че винаги можете да я свалите, ако стане твърде топло.

 

5. Топли пръстчета

 

Красиви и удобни бебешки обувки, които можете да сложите над чорапите, ще запазят пръстите на бебето ви топли.

 

бебе, пролет, обличате, дрехи, време

 

6. Бебешки суитчър

 

Облечете бебето със суитчър. Материята му може да бъде много подходяща за пролетта. Може да изберете такъв с дълъг ръкав и качулка. Хубавото е, че при нужда, можете да навиете ръкавите или да сложите качулката, ако захладнее.

 

7. Дънково яке

 

Какво по-сладко от бебе, облечено в дънково яке? Пролетта е идеалният сезон за това. Дънковото яке едновременно ще държи топло на бебето ви, но не прекалено, както правят зимните пухенки, например.

 

Четете още: Кога бебето ми ще проговори?

 

8. Ветроустойчиво и водонепромокаемо яке

 

Пролетта носи със себе си често силен вятър и неочакван дъжд. Бъдете подготвени за това. Вземете на бебето си ветроустойчиво и водонепромокаемо яке, за да сте подготвени за всякакви неприятни изненади. През последните години, на пазара има изключително сладки и добре изработени такива.

 

9. Цветни дрехи

 

В случай, че сте обличали бебето си предимно в бели и сиви нюанси през зимата, време е да добавите малко цветове в гардероба му. Пролетта предразполага към много свежи и слънчеви цветове – възползвайте се!

 

бебе, пролет, обличате, дрехи, време

 

10. Зарежете количката

 

Най-накрая можете да излезете навън. Ако искате просто да посетите кварталния магазин или да си направите мъничка разходка, вече спокойно можете да оставите тежката бебешка количка у дома и да си вземете удобен слинг, в който да гушнете своето бебе и да се насладите на хубавото време.

 

Снимки: ๑۩۞۩๑~OTH~๑۩۞۩๑, DMashkov, ella novak, LoJoLu Photography Foter.com    

Добави коментар