фондация за нашите деца, обучения, деца, родители

Как да насърчим развитието на детето в ранното детство?

На 17.10.2017 г. в Пловдив и 19.10.2017 г. в София, фондация „За Нашите Деца“ организира обучения, насочени към родители и грижещи се за деца, на тема „Как да насърчим развитието на детето в ранното детство“. Водещ на обученията ще бъде Мариана Донкова – педагог с 16-годишен опит в обучението на деца и възрастни, основател на сайта за родители „Детето играе“ и консултант, обучител и супервайзър на екипи, работещи с деца и семейства.

 

Целта на обученията е да се представят съвременни тенденции и подходи към децата на възраст от 0 до 7 години, свързани с подпомагане на тяхното развитие. По време на обученията ще се обсъжда какви игри могат родителите да играят със своите деца, за да подпомогнат развитието им, как да развият фината и грубата моторика при децата, как да развият езика и речта на децата и др.

 

Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст /0-7 години/ опознават света и учат. Освен това, тя насърчава пълноценната връзка между детето и родителите или хората в родителска роля.

 

фондация за нашите деца, обучения, деца, родители

 

Събитията ще се проведат:

 

На 17.10. в гр. Пловдив от 13 до 17 ч. в ОУ „Васил Левски“, ул. Ралица № 2

 

На 19.10 в гр. София от 9 до 13 ч. във „Венус“ конферентен център, бул. Княз Александър Дондуков № 9.

 

Все още има свободни места! За записване, молим да се свържете с Доброслава Стоилова на + 359 882 516 103 или email: dobroslava@detebg.org

 

Обученията се организират от фондация „За нашите деца“ в рамките на изпълнявания от организацията проект „Грижа в ранната възраст“ (2016-2019). Проектът е финансиран от фондация ОУК и неговата основна цел е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата.

 

Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и чрез пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът цели да подобри политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас.

Добави коментар