Как да намалим болката в гърба?

Добрата новина за всички, които страдат от болка в гърба е, че ако следват тези лайфстайл съвети, могат да я намалят значително и да избегнат бъдещи проблеми.

 

Понякога едно навеждане, за да вземете химикалката от пода може да ви причини болка в гърба и кръста. За щастие повечето от тези моменти са кратки. Но ако имате хронична болка в гърба, можете да се възползвате от някои от тези ежедневни промени.

 

В действителност начинът на живот има голямо влияние върху болките в гърба. Здравословните навици, както и една добра диета, физическите упражнения, стречинг и правилната стойка може да ви даде облекчаване на болката и да ви помогне да избегнете бъдещи проблеми.

 

Направете следните стъпки за облекчаване на болката:

 

• Поддържайте здравословно тегло

 

Да имате здравословно тегло е една от най-важните препоръки за избягване на болките в гърба. Излишните килограми стресират гърба и може да предизвикат болка. Здравословна диета, богата на плодове и зеленчуци и бедна на преработени храни, може да ви помогне да запазите теглото си в норма и гърба си здрав.

 

тегло, ябълка, гръб, болка

 

• Поддържайте мускулите на гърба силни

 

Най-често срещаните проблеми в гърба се случват, защото хората, които не са във форма започват да вдигат тежки предмети и така натоварват гърба си. Болката в гърба обикновено се случва, когато има дегенерация на гръбначния стълб, тъй като той работи твърде трудно.

 

Но когато се изгради добра мускулна маса на гръбнака с упражнения, мускулите дават необходимата подкрепа и го държат здраво. Ето защо физическата терапия е стандартното лечение за болката в гърба, поддържайте го във форма, това може да ви помогне да избегнете бъдещи проблеми.

 

• Разтегнете мускулите си

 

В допълнение към физическите упражнения, стречинга е важен, за да останете гъвкави и да избегнете проблемите в гърба. Това също е ключът за възстановяване на контузии в гърба. Разтегнете се преди да вдигате тежки предмети или да правите физически упражнения, превърнете го в навик преди лягане.

 

Четете още: 4 упражнения, които облекчават болката в кръста – ВИДЕО

 

Стречинга може да бъде съвсем опростен, като само навеждане напред и огъване назад, огъване наляво и надясно.

 

гръб, поза, тегло, болка• Фокусирайте се върху добрата поза

 

Лошата поза е друг основен фактор, допринасящ за болките в гърба. Стойте изправени – ушите над раменете, раменете над вашите тазобедрени стави, тазобедрените стави над глезените, това ще ви помогне да запазите гърба си здрав без болка. Когато сте седнали, вземете стол, който е проектиран да пази гърба ви изправен.

 

• Вдигайте правилно

 

Когато вдигате тежък предмет, свийте коленете и запазете позицията близо до тялото си. Внимавайте да не извъртате тялото си, когато вдигате тежко. Носете шина, ако имате работа, която изисква вдигане на много тежки предмети.

 

• Оставете чантата си у дома

 

Ако можете сложете малко пари и личната си карта в джоба, когато излизате от дома си, а не носете тежка чанта. Чантата променя баланса и кривата на гръбнака. Дори портфейл пълен с карти, поставен в задния джоб може да повлияе на гърба ви, защото оказва натиск на вашия седалищен нерв.

 

Четете още: ThermoTK – Дълбоко загравяща терапия

 

• Облекчете стреса

 

Стресът е склонен да направи болката в гърба по-лоша. Това може да е още една добра причина да практикувате йога. Други начини за намаляване на стреса са: да се отнасяте добре към себе си, да избягвате прекомерно натоварените дни и да отделяте време да се наслаждавате на живота.

 

болка, йога, гръб

 

• Спете добре

 

Меките матраци променят центъра на тежестта, затова е по-добре да изберете матраци, които да обхващат тялото ви без да изкривяват гръбнака.

 

Живейте здравословен начин на живот, който е пълен с физически упражнения, грижете се за себе си, за да бъдете здрави, това ще ви помогне да живеете и без хронични болки в гърба. 

 

Снимка: Master isolated images, Ambro, marcolm  FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар