Как да мием лицето си правилно?

Миенето на лицето изглежда простичко, нали? Правили сте го цял живот и лицето ви си е все още на мястото, така че сякаш не е голяма работа? Проблемът е, че може да навредите повече, отколкото да помогнете, ако миете лицето си неправилно. Това може да доведе до сухота, дразнене и бръчки.

 

Изберете правилен продукт за почистване

 

В зависимост от вашия тип кожа, трябва да вземете pH балансиран продукт за почистване, който е възможно най-добър за лицето ви. Пенливите гелове са подходящи за почистване на мазна кожа, а кремообразните  – за суха. Но забравете сапуна – той изсушава твърде много кожата ви.

 

вода, лице, миене, сапун, неутрален, гел, хидратация

 

Уверете се, че ръцете ви са чисти

 

Много хора често пропускат тази стъпка. Но няма как да измиете лицето си добре, ако първо не измиете ръцете си. За здравето и добрата хигиена на кожата ви, не пропускайте това.

 

Четете още: Как да изглеждаме добре дори в жегата? – ВИДЕО

 

Перете изтривалката си често

 

Ако използвате изтривалка за лице, уверете се, че тя също е чиста. Перете я всеки ден когато миете лицето си. Ако изтривалката ви е мръсна, това ще замърси кожата на лицето ви. Можете да използвате пръстите си. С ръце е по-лесно да прецените колко да натискате, докато с изтривалката е възможно да станете малко по-груби от необходимото.

 

изтривалка за лице, миене, пране, грижа за кожата

 

Използвайте хладка вода

 

Винаги мийте лицето си с хладка вода, това гарантира, че кожата ви ще е хидратирана и незасегната. Златната среда е водата нито да не е студена, нито твърде гореща.

 

Четете още: Съвети за красота за мързеливи момичета

 

Не прекалявайте с ексфолирането

 

Много хора използват прекалено груби ексфолиращи продукти, но всъщност трябва да бъдете внимателни към лицето си. Избягвайте да използвате много твърди ексфолианти, по-добре изберете скраб или мек ексфолиант, за да не увредите кожата си.

 

ексфолиране, кожа, грижа, здраве, лице

 

Почиствайте добре остатъците от продуктите за лице

 

Трябва да сте сигурни, че сте почистили лицето си напълно. Уверете се, че сте изплакнали продуктите за лице добре. Остатъкът може да доведе до сухота на кожата.

 

Мийте лицето си два пъти дневно

 

Мийте лицето си поне два пъти на ден без изключения. Повечето хора не мият лицето си достатъчно. Измивайте го веднъж сутрин, когато се събудите, за да премахнете бактериите, които се събират по кожата ви, по време на сън и след това вечер, за да свалите грима и натрупаната мръсотия от деня. 

 

Снимки: Blaž Vizjak, Mike_tn, tommerton2010 Foter.com

Добави коментар