Как да имате безопасна Коледа?

1. Никога не поставяйте свещите на места, където могат да паднат или където върху тях могат да паднат други предмети. Приятния аромат на свещите може да направи дома ви по-приятен и уютен, но винаги има оспасност от пожар.

 

Свещите са една от основните причини за пожарите през ваканцията. За да се избегнат такива рискове, никога не слагайте запалени свещи около дървета и клони, винаги използвайте негорими материали и поставете свещите на открита площ.

 

2. Проверявайте коледните светлини. Коледните лампички трябва да се пазят от деца, тъй като ако се счупят, детето може да се пореже на малките частици стъкло или пластмаса, също така ако са включени в тях тече електричество, което също е опасно както за децата, домашните любимци и самите вас. Елекрическите лампи не бива да се използват на метално изкуствено дърво.

 

3. Използвайте само украшения и коледни декорации, които знаете, че са огнеупорни. При ползването на старите коледни украшения, уверете се, че не съдържат олово.

 

Четете още: Изкуствена или истинска елха?

 

4. Уверете се, че всичката хартия, клонки от дърветата и други материали са далече от камината (ако имате такава). Не забравяйте да проверите комина преди да запалите огън.

 

5. Увийте подаръците грижливо. Използването на вечнозелени клони за декорация на подарък може да е опасно, ако тя е някъде близо до пламък. Вземете допълнителни предпазни мерки, ако има малко дете в дома. Избягвайте малки части за опаковане, декорации, които са токсични, нещо, което има форма на бонбон и изобщо неща, които привличат децата и могат да бъдат погълнати от тях.

 

6. Изберете свежо коледно дърво. За да проверите свежестта на дървото, отчупете малка част от някоя клонка и проверете дали игличките падат. Проверете корените, за да се уверите, че соковете на дървото са се запазили. Никога не оставяйте дървото да изсъхне и го поливайте редовно.

 

Четете още: Как се празнува Коледа по света?

 

Важно е да знаете, че естествената елха, засадена в саксия, не бива да стои повече от седмица на топло. Ако задържите дървото повече от седмица на топло, то ще реагира на топлината и ще влезе в следващия си жизнен цикъл по-рано отколкото трябва. Това ще попречи после да бъде засадено навън и вероятността да не оцелее е голяма.

 

7. Създаване на изкуствен сняг. Бялата Коледа е част от красивата приказка на ваканционния сезон. Човек може да направи тази визия реалност, дори в топло време, с изкуствен сняг. Изкуствения сняг е безопасен и забавен, когато се използва разумно.

 

Никога не оставяйте децата и домашните си любимци да ядат изкуствен сняг. Той може да съдържа съставки, които са токсични. При използването на изкуствен сняг вътре в дома, винаги четете внимателно инструкциите. Никога не го използвайте върху предмети, които имат пряк контакт с топлина, светещи предмети и камини.

Добави коментар