Как да използвате фън шуй, за да подобрите ученето

 

Древните китайци поставяли голям акцент върху обучението на младите поколения. Има много начини да се стимулира и насърчава ученето на децата според принципите на фън шуй.

 

Според Ба-гуа – енергийната карта на фън шуй, западната част на вашето помещение е „отговорна” за ползата или вредата от фън шуй енергията, свързана с благосъстоянието на децата. Когато се използва правилно, тази фън шуй енергийна площ може да създаде благоприятна енергийна среда, която да насърчи любовта на детето към ученето.

 

Ето някои фън шуй съвети, които да имате предвид:

 

– Фън шуй елементът от Запад е Метал, така че избягвайте елементът Огън (в цветове, форми, изображения на огън), защото в цикъла на петте фън шуй елемента Огъня топи Метала. На практика това означава, че трябва да избягвате червеният цвят на стената, произведения на изкуството с огнена енергия или голям, червен диван или килим в западната част на дома си.

 

– За да засилите тази фън шуй област, използвайте елемента Метал (цветове като бяло и сиво) или елемента Земя (леки жълти или пясъчни цветове). Например, може да сложите килим с преобладаващи земни цветове и бели мебели.

 

– Тъй като Запад според фън шуй е свързан с благополучието на децата, се препоръчва да има произведения на изкуството изработени от тях или техни снимки, на които щастливи. Може да ги сложите в бели или метални рамки. Комбинацията от тези елементи ще създаде благоприятна, качествена фън шуй енергия отговорна за детската креативност.

 

– Поставете книги във видимо и лесно достъпно за детето място. В идеалното положение, рафт пълен с книги ще е това, което детето вижда първо, когато влезе в стаята. Книгите  трябва да бъдат поставени на походяща за детето височина, както и в близост да има кътче за четене с добро осветление и удобна мека мебел.

 

– Сложете картата на света или глобус от северната част, северозапад или запад в детската стая. Това ще насърчи фън шуй енергия  разширяваща мисленето и визиите за живота на човек. Може също да поощрите дедето да създаде свое собствено табло визуализиращо стремежите и желанията му.

 

Най-важното нещо е детето да има здравословна спалня, за да спи добре. Растейки то се нуждае от много енергия. Затова е добре да предоставите възможно най-добрите енергийни източници за хармоничен и шастлив растеж.

 

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар