Как да изглеждаме добре, дори когато сме настинали?

Останете добре хидратирани

 

Когато сте болни, обикновено се дехидратирате, което се отразява и на вашата кожа. Това е времето, в което не трябва да забравяте да използвате крем за лице сутрин и вечер, за да овлажните кожата си и да я защитите от появата на бръчки.

 

Използвайте правилните кърпички

 

Ако имате хрема, няма как да пропуснете използването на носни кърпички. Но е важно да подберете такива, които няма да наранят кожата на носа ви повече от самата хрема. Изберете обработени с лосион кърпички, които ще предпазят кожата ви от изсушаване.

 

За подпухналите очи, използвайте чай

 

Ако очите ви са подпухнали заради настинката, има начин да се справите с това. Вземете две студени, мокри пакетчета чай и ги сложете върху очите си  докато лежите за 15 мин. Резултатът? Освежени очи.

 

Охладете крема си за очи

 

Сложете крема си за очи в хладилника. Така не само ще се почувствате освежени, когато го сложите върху уморените си клепачи, но и по-лесно ще се справите с подпухналостта.

 

Четете още: 8 лесни трика да изглеждате добре без грим

 

Не на червените очи

 

Друга отличителна черта на настинката? Зачервени очи. Справете се с кръвясалия поглед, като използвате капки за очи, които ще овлажнят и охладят очите ви и ще намалят зачервяването.

 

Сложете основа преди да нанесете грим

 

Докато сте болни, е добре да сложите основа преди да поставите какъвто и да е грим. Това ще поддържа по-дълго добрата ви визия.

 

Не разкривайте, прикривайте

 

Един от най-явните знаци, че сте настинали е течащия нос. Нанесете коректор, който е по-блед от кожата ви, за да прикриете червенината.

 

Не използвайте стандартни фон дьо тен и пудра

 

Пропуснете обикновените фон дьо тен и пудра, докато кожата ви е дехидратирана. За естествен вид, сложете хидратиращ крем и минерална пудра, която ще прикрие несъвършенствата ви, без да прави кожата ви още по-суха.

 

Четете още: Две маски за сияйна кожа

 

Използвайте по-топли тонове

 

Ако кожата ви изглежда бледа, сигурно ще се изкушите да сложите малко цвят. Оставете розовите цветове и сложете малко по-топли тонове, като използвате бронзант или някои прасковени тонове, за да изглеждате по-свежи.

 

Сенки за очи

 

Бледите, блестящо бежови и златните кремообразни сенки за очи са подходящи за нанасяне на вътрешния ъгъл на окото, за да хванат светлината и да противодействат на всяко зачервяване или замъгляване около зоната на очите.

 

Използвайте водоустойчива спирала

 

Кихането и течащият нос, гарантират и сълзене на очите, ето защо е по-добре да изберете водоустойчива спирала, за да избегнете зацапване.

 

Поддържайте устните си блестящи

 

Когато сте настинали, нормално е и устните ви да изглеждат много изсъхнали. Освежете ги, като сложите хидратиращ и хубав балсам/гланц за устни. Заложете на натуралните цветове.

Добави коментар