бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

Как да изберете възглавница за бременни? – част 2

Продължава от: Как да изберете възглавница за бременни? – част 1

 

Видове и форми на възглавниците за бременност

 

Майчина – помага да се намали мускулното напрежение по време на сън. Състои се от две отделни подвижни части. Всяка част има малки куки, които позволяват промяна на формата на възглавницата. Този продукт е удобен за лежане на една страна. Може да бъде поставена под корема, ако решите да си починете през деня.

 

Възглавница с форма на клин – тази възглавница поддържа корема на тези, които обичат да спят настрани. Тя отпуска напрежението от долната част на гърба, може да се използва и в седнало положение. Поставяйки го под долната част на гърба си, когато почивате, можете да облекчите напрежението на гръбначния стълб и да си осигурите удобна поза.

 

Възглавници за тяло – тази група включва множество възглавници за поддръжка на различни части на тялото. Дължината им започва от 150 см. Те се наричат "възглавници" само официално и варират по форма:

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

 

• U-образна възглавница – това е най-удобната възглавница. Този продукт прилича на дълга подкова. Такава възглавница ще ви накара да се чувствате като в пашкул. Възглавницата поддържа равномерно гърба, корема и главата. Няма да ви се налага да я обръщате и да я сменяте по време на сън, ако искате да се преобърнете на другата страна.

 

Има и място за вашето бебе. Тъй като възглавницата обгръща цялото тяло, създавайки усещане за релаксация и полет, трябва да изберете размера внимателно, така че цялото ви тяло да лежи върху нея. Така, ако вашата височина е 160 см – U-280 см ще бъде идеален избор. Ако сте по-високи – изберете U-340 см. Тя също е много удобна за кърмене: лесно може да се трансформира в удобно гнездо за стол.

 

Вижте още: Умора по време на бременността

 

Тази възглавница има един основен недостатък, но той е значителен. Заема много място в леглото, така че може да не е подходяща за малко място за спане. Нещо повече, това не е най-добрият вариант, ако сте свикнали да прегръщате съпруга си.

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

 

• C-образна възглавница – по-малка от U-образната, не изисква допълнителна възглавница за главата ви. Тя е способна да обвие почти цялото ви тяло и ще се побере в средно голямо легло. Позволява ви да поставите главата, гърба или корема удобно, намалявайки напрежението на мускулите. Кръглата гладка форма може да се използва както за сън, така и за кърмене. Може да се превърне в прекрасно гнездо за вашето бебе. За съжаление, ако сте свикнали да се движите неспокойно в леглото си, ще трябва да обръщате и възглавницата.

 

•  G-образна възглавница – това е възглавницата с най-голям размер (350 см). Линиите ѝ са гладки описват всички извивки на тялото. Възглавницата е универсална, подходяща е за ежедневна почивка. Благодарение на нея ще можете да заемате всяка удобна позиция. Ще можете да облегнете гърба си, корема си и да я обвиете с краката си. Тя има малка опашка – специално за краката ви.

 

Вижте още: Кога да потърсите лекар по време на бременността?

 

G-образната възглавница може лесно да се използва за кърмене, ако имате нужда от допълнителна опора за ръката, гърдите или долната част на гърба. Тя е идеална за всички мами и всички периоди на бременността. Тази възглавница помага да се намали напрежението в мускулите, да се заеме здравословна позиция за правилен кръвоток и да се избегнат притисканията на нервните окончания и главоболието. Но отново има недостатък, тази възглавница изисква много място в леглото ви.

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

 

• J-оформена възглавница – Нарича се също Голяма възглавница. Изглежда като U-възглавница, но само с един крак по-къс от другия. Това е оптимален вариант за средно голямо легло. Тя има всички функции на U-възглавницата, но с по-компактен размер. Няма да имате нужда от допълнителна възглавница за главата, има достатъчно място за дете. Благодарение на удобната форма и размер, можете дори да вземете възглавницата с вас при пътуване.

 

• L-образна възглавница – друга версия на U-възглавницата, с опашка за главата и шията или краката. Възглавницата поддържа гърба и корема. Тя е сравнително малка, така че няма да завземе цялото легло. Всъщност можете да я огънете и завъртите по начина, по който искате. Тъй като тя поддържа само едната страна на тялото, ще трябва да се обърнете заедно с нея по време на сън. Перфектна е за всички.

 

Вижте още: Най-честите въпроси задавани от бременната жена

 

• I-образна възглавница – тя е дълга без допълнителни подложки и опашки. Няма да ви е много удобно, ако я поставите под корема, но е добре за да отпуснете гърба си. Малките деца обичат да прегръщат тази възглавница.

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

 

Пълнеж на възглавниците за бременни

 

Когато избирате възглавницата, не забравяйте, че тя трябва да бъде безопасна и хипоалергенна. Продукт с високо качество не би трябвало нито да издава звуци, нито да има миризма. Най-популярните пълнежи са кухи влакна и експандиран полистирол.

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

• Кухите влакна са идеални за запълване на възглавници. Те не съдържат лепило, защото влакната се прикрепват едно към друго под въздействието на високи температури. Кухото влакно се състои от кухи спирални вертикални влакна, които правят възглавницата еластична. Възглавниците с кухи влакна имат дълъг живот, лесно се перат и не губят формата си.

 

 

 

бременност, възглавница, сън, форма, пълнеж

• Експандираният полистирол или полистиролова пяна е универсален пълнеж, който отговаря на изискванията за високо качество и безопасност. Полистироловата пяна като пълнеж за възглавници съдържа миниатюрни топчета с диаметър 1 мм. Тези възглавници са по-скъпи. Този пълнеж позволява възглавницата да се приспособява към контура на тялото ви, без да се огъва под тежестта му.

 

И двата пълнежа имат следните свойства:

• не поемат миризми

• водоустойчиви са

• устойчиви са на акари, плесени и други микроби

• могат да бъдат изпрани (деликатно пране)

• хипоалергенни са

• запазват формата си.

 

Вижте още: Добрият сън може да се окаже предизвикателство за бременните

 

Намерете своята възглавница, не се колебайте и я купете. Няма да съжалявате, защото тя не само ще ви осигури релаксиращ нощен сън и дневна почивка, но и ще ви помогне да кърмите след раждането на детето си, също така ще имате удобна възглавница за всеки член на вашето семейство.

Добави коментар