Как да изберете вашия дневен крем?

Дневният крем трябва да се разпределя равномерно по кожата на цялото лице, шията и горната част на гърдите. Когато се нанася след измиване и почистване на лицето, той помага на кожата да запази влагата. Дневният крем подхранва и защитава кожата през целия ден.

 

При избора си на дневен крем трябва да вземете предвид сезона. В студените сезони са по-подходящи по-мазните, подхранващи кремове, а за по-топлите сезони е добре да използвате леки, овлажняващи кремове със слънцезащитен фактор. Разбира се, през зимните дни, кремът също е добре да има слънцезащитен фактор, защото слънцето не е безобидно, независимо от сезона.

 

Комбинацията от съставки в дневния крем регулира киселинността на кожата, като в същото време стимулира регенерацията.

 

хидратация, кожа, дневен крем, съставки,  лице

 

Качественият дневен крем не запушва порите и позволява на кожата да диша. Смесицата от овлажняващи компоненти (включително В5) и масла, които създават защитен филм върху кожата, правят дневния крем подходящ за употреба и като основа за грим. Дневният крем предпазва кожата от изсушаване и от вредните въздействия на околната среда.

 

Четете още: Как да мием лицето си правилно?

 

Добре е да изберете вашия дневен крем, съобразявайки се с типа кожа, който имате:

• сухата кожа има нужда от регенерация и поддържане на липидния баланс

• мазната кожа се нуждае от матиране и защита

• чувствителната кожа има нужда от хипоалергенен крем, който ще си „върши работата“ без да я дразни допълнително

 

крем за лице, пори, кожа, дневен

 

Четете още: Как да изглеждаме добре дори в жегата? – ВИДЕО

 

Нуждите на вашата кожа се променят с напредването на възрастта, поради което козметиката, която използвате, трябва да е подходяща и за възрастта ви. Не използвайте кремове за повдигане или стягане преждевременно. Използвайте козметика за зряла кожа само след 45 годишна възраст.

 

Ако не използвате декоративна козметика, идеалният дневен крем за вас е тонизиращият. Той предпазва кожата от слънцето, вятъра и праха, осигурява хидратация на по-дълбоките слоеве на епидермиса и придава на лицето ви здравословен блясък. 

 

Снимки: Kinojam, Victor Bezrukov, Blue Skyz Studios Foter.com

Добави коментар