Как да избегнете коледното пазаруване в последния момент

За тези от вас, които чакат последната минута, за да купят подаръци и продукти за Коледа, тук са някои решения да избегнете този момент и да се предпазите от паниката!

 

1. Списък и план. Изгответе списък преди настъпването на коледния сезон. Всъщност най-доброто време за изготвянето на такъв списък е след предишната Коледа, когато имате вече готов списък с нещата, които сте получили. Тогава може да ви хрумне какво да подарите за следващата Коледа.

 

Четете още: Как да имате безопасна Коледа

 

• Забележете какво харесват различните хора, на които ще купувате подаръци.

• Решете по-рано дали сами ще направите нещо за тях или не.

• Сложете списъка някъде на леснодостъпно място, където няма да го забравите. Помислете за вземане на няколко екземпляра, един за колата, за чантата си, за чекмеджето на бюрото си.

 

2. Приготвяйте се през цялата година. Ако ще купувате премети, следете цените и промоциите през цялата година. Дори летните стоки са добри, за човек, който обича летните спортове, при условие, че подаръка ще е на мода и ще бъде полезен за следващото лято.

 

3. Започнете по-рано с ръчно изработените подаръци, така че да може да ги завършите навреме.

 

4. Планирайте храната по-рано. При условие, че знаете какво искате да приготвите за празниците, може да закупите трайните продукти предварително.

 

5. Насърчавайте и другите членове от семейството, да пазаруват по-рано, а не да изчакват последната минута. По-този начин всички ще се чувстват по-отпочинали.

 

Четете още: Как се празнува Коледа по света?

 

6. Планирайте специално смейно пътуване за пазар един уикенд преди коледно-новогодишните празници. Предложете всички, да се занимавате с това, да споделите пътуването, да обядвате заедно и да се приберете вкъщи заедно. Този подход може да насърчи всички да пазарувате по-рано и да се подкрепяте един друг.

Добави коментар