Как да избегнем преяждането по Коледа?

Преживяването на коледните празници може да е предизвикателство за всеки. Време за коледни сладкиши, пайове, месо, шоколад и други вкусотии… както и доста алкохол. Трудно е да не си угаждаме по това време от годината. Преяждането може да е далеч от празничното удоволствие. Но това може да се избегне.

 

• Казвате „не” на шоколада, но това не е нужно. Може би не ядете до пръсване от него в нормален ден. Коледа не бива да бъде изключение.

 

• Закусвайте разумно. Не пропускайте закуската, само защото сте планирали голям обяд. Придържайте се към ежедневието си и си позволете нормална закуска. Когато дойде време за обяд или вечеря няма да бъдете изкушени да прекалите с калоричната храна, която Коледата често предлага.

 

Вижте още: 9 храни, които помагат за отслабване

 

• Не забравяйте рутинните упражнения. По време на работната седмица планирайте някакво спортно занимание – фитнес, йога, тичане. Въпреки, че коледата е претоварена ще се чувствате много по-добре ядейки парче торта, ако сте си направили рутинните упражнения сутринта.

 

• Мислете за консумацията на aлкохол. Не е необходимо да се въздържате от пиене по Коледа, но може да ограничите количеството алкохол.

 

Вижте още: Как да останем здрави по време на празниците?

 

• Избягвайте да ядете храни с високо съдържание на мазнини, а също и с високо съдържание на захар и се опитайте да консумирате основните 5 групи храни всеки ден (плодове, зеленчуци, месо, млечни продукти, зърнени култури).

 

• Пийте много вода. Бъдете хидратирани, това е особено важно, ако консумирате и алкохол. Също така избирайте вода пред това да пиете безалкохолни и газирани напитки. Те съдържат прекалено много захар, която е по-добре да се избегне.

Добави коментар