Как да запазите семейството енергично

Как да се справите с умората?

 

Чувствате ли се сякаш вашето семейство се нуждае от силен прилив на енергия? Ако претъпкания график на семейството и рутинните дейности са ви изтощили, ето 10 начина да си възвърнете енергията.

 

1. Закусвайте

Проучванията показват, че хората, които пропускат закуската, не само ядат повече като цяло, но също чувстват и голям спад на енергия с напредването на деня. Ако нямате достатъчно време, хапнете плод или изпийте чаша плодов сок.

 

2. Останете хидратирани

Знаете ли, че един от първите пизнаци на дехидратацията е умората? Повечето експерти препоръчват по 8 чаши вода на ден, всъщност можете да пиете и повече в зависимост от това колко сте активни и какъв е климата на мястото където се намирате. Дръжте бутилки вода на удобно място, както плодови и зеленчукови сокове и други здравословни напитки, за да насърчавате семейството да е хидратирано през целия ден.

 

3. Изпуснете автобуса

Намерете възможности да останете активни – дори това да означава да пропуснете автобуса, за да отидете някъде пеша. Разходките вдигат енергията и ендорфините в кръвта на хората от всяка възраст.

 

енергия, семейство

 

4. Останете енергични със здравословни закуски

Съсредоточете се върху това вашето семейство да яде здравословна закуска на всеки няколко часа, за да запази енергията си. Независимо дали взимате децата от училище, карате ги на упражнения или просто тичате по поръчки в работата, запасете се с опаковки здравословни закуски в колата си. Тези опции ще ви запазят енергични и ще ви държат далеч от нездравословната храна.

 

5. Отидете на курс заедно

Запишете се на уроци, така, че цялото семейство да се насладите на скално катерене, гмуркане, йога.

 

6. Отидете на разходка след вечеря

След вечеря и миенето на чиниите, отидете на разходка заедно със семейството си. Ще сте изненадани колко освежени ще се почувствате.

 

7. Танцувайте

Пуснете музика и превърнете дома си в танцов клуб. Покажете на любимите си хора различни стъпки и се забавлявайте заедно.

 

енергия, семейство

 

8. Мислете позитивно

Поддържайте положителна атмосфера в дома си. Няма нищо по изтощително от негативни мисли и оплаквания.

 

9. Избягвайте захарта и нехранителните калорични закуски

Нивата на енергията и кръвната захар падат бързо от храни като понички, сладкиши или бонбони. Запасете се с пълнозърнести бисквити, пресни плодове, заленчуци, орехи, бадеми за здравословна енергийна закуска.

 

10. Поддържайте постоянна схема за сън

Нашите тела работят най-ефективно, когато се запази една и съща схема на съня всеки ден. Опитайте се да причучите семейството си да ляга и да става по едно и също време всеки ден, за да победите следобедната сънливост. Не подценявайте и силата на 5-10 минутната дрямка, за да се чувствате освежени.

 

Снимки: photostock, arztsamui FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар