Как да говориш с него, че искаш бебе?

Желанието за бебе може да подлуди жените. Те започват да мислят за това денонощно. Започват да виждат бебета навсякъде. Дори и да имат само една приятелка с бебе, не могат да спрат да мислят за нея.

 

Може би сте подхвърлили идеята на партньора си, но той не се е съгласил. И въпреки отказа му, вие не можете да спрете. В неговата глава се въртят мръсни пелени и безсънни нощи, а вие си мислите за мънички ръчички, крачета, и сладки дрешки… Има ли нещо, което можете да направите, за да убедите мъжа до себе си да имате бебе?

 

Това може да е доста голямо предизвикателство, но им няколко неща, които можете да направите, за да накарате партньора си също да чуе тропането на малките крачета. Процесът на убеждаване се състои основно от 2 етапа. Първият е диалог, който протича със взаимно уважение и качествена комуникация. Вторият включва обсъждане на причините, които го спират да имате бебе.

 

искам бебе, партньор, дискусия, разговор, решение,

 

1. Етап 1 – Дискусията

 

На този етап и двамата знаете, че искате различни неща. Много е важно да осигурите пространство за дискусия и възможност на мъжа да изрази своите чувства и усещания.

 

• Останете спокойни и не притискайте нещата. Фактът, че той разговаря на тази тема с вас, е една стъпка в правилната посока. Бъдете разбиращи и подкрепящи. Мъжът ви има нужда да се чувства оценен и разбран, да вижда, че чувствата му се зачитат и уважават.

 

Четете още: Забременяване – кога се нуждаем от лекар?

 

• Обяснете му, че вие не просто искате бебе, а искате да създадете семейство с него. Важно е той да знае, че причината да искате толкова много да забременеете, е че искате семейство и смятате, че той ще е страхотен татко. Напомнете му за всички хубави качества, които има и колко невероятен живот ще даде на детето си.

 

• Винаги използвайте „ние“ вместо „аз“, когато говорите на тази тема. Когато говорите по този начин за проблема, той ще го чувства като общ, а не лично негов. Това ще направи разговор по-приятелски и вие ще сте на една и съща страна. Въпреки различното си мнение, вие сте партньори и трябва да му го покажете.

 

2. Етап 2 – Разговори за бебето

 

бебе, желание, партньор, дискусия, разговор, решение

 

Трябва да започнете да говорите. Трябва да разберете какво го притеснява. Обикновено мъжете имат три основни причини, които ги спират да имат бебе. Ето ги и тях:

 

• Финансова сигурност – въпреки съвременните разбирания, много мъже все още чувстват, че трябва да издържат семействата си. Това означава, че мъжът ви може да се притеснява, че не може да издържа вас и бебето. Установете с какъв бюджет разполагате и му покажете, че нямате нищо против да се откажете от някои неща. Можете да отворите спестовна сметка. Не забравяйте, че щом го е грижа за това, той иска да се грижи за семейство. Похвалете го, че е отговорен и вижте какво можете да направите, за да имате бебе.

 

Четете още: Как да контролирате апетита по време на бременност?

 

• Увереност – добре е да поговорите за несигурността, която той може би изпитва за това да бъде родител. Разберете какво за него означава да си „добър татко“. Той може да е неуверен, защото не е имал добра връзка със собствения си баща или да се притеснява, че бебето ще промени връзката му с вас. Напомнете му, че вие си представяте този нов свят с него и му дайте пример за това как той ще е страхотен баща. Споделете с него и своите страхове и му обяснете, че ще се справите заедно, като отбор.

 

• Промяна в начина на живот – бебетата променят всичко и мъжът ви може би се притеснява, че ще трябва да пожертва неща, които обича. Ако е така и тези жертви ще трябва да се направят, признайте това и го успокойте. Напомнете му, че всички жертви ще си струват, заради всичко хубаво, което бебето ще донесе.

 

бебе, желание, партньор, дискусия, разговор, решение

 

Още няколко съвета:

 

Направете всичко, което сте искали да направите. Бебето наистина ще промени живота и връзката ви. Може би трябва да си организирате някакво приключение заедно, да прекарате време заедно, преди да се впуснете в семейния живот. Винаги сте си мечтали да скочите с бънджи или парашут, да отидете до екзотично място – направете го! Насладете се на малко време само двамата.

 

Прекарайте малко време с двойки, които имат деца. По този начин мъжът ви ще добие поне малко опит и впечатления от гледането на деца. Много мъже започват да искат деца, когато видят свой приятел или близък мъж, който се грижи за бебе.

 

Четете още: Готова ли съм за бебе?

 

Да говорите с партньора си за бебе може да е доста трудно. Запомнете, че ще трябва да сте търпеливи, подкрепящи и разбиращи. Дайте му време да узрее идеята. Запомнете – не го заливайте с приказки за бебе 24/7, това изобщо няма да помогне. Най-важното е да го накарате да се чувства уверен и разбиран. Веднъж когато това се случи, вашият мъж ще е готов да се превърне в страхотен татко и любящ партньор.

 

Снимки: zubrow, Search Engine People Blog, flazingo_photos Foter.com

Добави коментар