Как да балансирате между бизнеса и децата?

Въпреки, че е възможно да се балансира между семейство и бизнес, то това изисква много усилия. Важно е да запомните, че вашите деца са на първо място, но също така трябва да вмъкнете и малко време за себе си, всеки ден.

 

Най-често майките се чудят как да балансират между семейството и работата, без едното да е за сметка на другото?

 

Вероятно  всяка успешна майка и собственик на бизнес им своя собствена рецепта, която работи за нея. Ето някои съвети, които могат да помогнат на други майки да бъдат също упешни както в кариерата, така и в семейните си отношения.

 

Четете още: Майките и интернет пристрастяването

 

Децата са на първо място

 

Вашите деца трябва да се чувстват сигурни. Всеки имейл или телефонно обаждане могат да изчакат, първо обърнете внимание на децата си. С днешните технологии всичко изглежда спешно, но семейството ви е най-важно.

 

семейство, деца

 

Приоритети

 

Уверете се, че вашата работа ще бъде свършена преди децата да се събудят. Това може да означава много ранно събуждане… И разбира се, ще се нуждаете от голяма чаша кафе.

 

Четете още: Да спестим време – съвети за заети майки

 

Създайте си навици

 

Закуската с децата и воденето им на училище са ключови моменти в живота ви. Вечеря, бяна, сън също са вече установени важни навици. Опитайте се да се грижите най-напред за децата си, тогава да мислите за друго. И след като те заспят, може да се върнете към работата на компютъра и да довършите работата си.

 

семейство, дете

 

Отделете си малко време за себе си

 

Майките, които управляват свой бизнес също трябва да отделят време за себе си, дори и в най-натоварения си ден. Философията се корени в това, че ако мама е преуморена, то и децата няма да се щастливи, също и бизнеса няма да върви, всичко може да бъде стресиращо. Отделете поне 10 мин. за медитация, масаж на гърба, разгледайте някакво списание или просто си полежете малко. Това ще ви презареди, за да можете да продължите деня си.

 

Четете още: Да бъдеш супер мама

 

Потърсете подкрепа

 

Винаги помнете, че да бъдете майка и собственик на бизнес, ви дава правото да делегирате на работа, което означава да се обграждате с голям подкрепящ екип, съставен от положителни хора и висока енергия. Уверете се, че това са хора, на които може да разчитате и да се доверите. Ваша подкрепа може да е съпругът ви – той ще ви помага и с бизнеса и децата. Не се страхувайте да помолите за помощ. По-добре е да попитате, отколкото да рухнете от преумора.

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар