бебе, отношения, съпруг, партньор, половинка, време, връзка

Как бебето променя брака ви?

Появата на бебето може да е едновременно вълнуваща и объркваща за една двойка. Като станете родители разбирате, че по-голяма част от времето и енергията ви се влагат в грижи за бебето. Липсата на сън заедно с емоционалните промени могат да създадат напрежение в отношенията ви. Както вие, така и половинката ви, ще трябва да направите промени в живота си, за да запазите добрите си отношения.

 

Разберете как бебето променя живота ви

 

Любовта е търпелива, не гледа собствените си интереси и не провокира. Като нова майка е нормално да се концентрирате върху бебето. Съпругът ви обаче може да започне да се чувства пренебрегнат, така че не забравяйте, че и той се нуждае от вашето внимание и подкрепа. С търпение и нежност ще го накарате да се чувства важен участник в грижите за бебето, а не просто страничен наблюдател.

 

бебе, отношения, съпруг, партньор, половинка, време, връзка

 

Мъжът от своя страна трябва да разбере, че жената ще влага по-голямата част от времето и енергията си в грижите за бебето. Тя има нови отговорности и може да е много изтощена или дори депресирана. В някои моменти може да ви е много ядосана, но се опитайте да запазите спокойствие и си повтаряйте, че това не е насочено към вас, а просто е отдушник на емоциите и умората. Просто ѝ дайте подкрепата, от която се нуждае. Ето и какво можете да направите:

 

за татковци – помогнете на партньорката си в грижите за бебето дори и през нощта. Ограничете времето, което прекарвате в други неща, в полза на времето, което прекарвате със съпругата и бебето си.

 

за майки – когато съпругът ви предложи помощ, приемете я. Ако не се справя перфектно, не го критикувайте, а просто му покажете какво трябва да прави.

 

Вижте още: Искам ли да стана баща?

 

Укрепване на връзката

 

Въпреки че в семейството ви има нов член, вие и партньора ви все още трябва да полагате усилия и да проявявате търпение, за да запазите връзката си силна. Ако жената е благодарна на партньора си за помощта, която той ѝ оказва, това ще се отрази много добре на отношенията. Мъжът от своя страна трябва да показва повече от всякога на половинката си, че я обича, цени и е благодарен, че тя се грижи за семейството им.

 

бебе, отношения, съпруг, партньор, половинка, време, връзка

 

Винаги правете това, което е най-добре за партньора ви. Не забравяйте да отделяте време за да говорите и да се изслушвате един друг. Не бъдете егоистични. Помислете за нуждите и на вашата половинка. Търпението и разбирането помежду ви ще направят връзката ви още по-силна. Винаги намирайте малко време, което да бъде само за вас двамата и не забравяйте, че малките жестове карат половинката ви да се чувства обичана и ценена. Напишете ѝ писмо, вземете цвете по пътя към вкъщи или малко подаръче – тези неща са безценни.

 

Вижте още: Как се променя тялото на партньорката ви по време на бременността?

 

Обръщайте внимание на бебето

 

За да е здрава връзката ви, трябва времето, което прекарвате с новия член от семейството ви да е качествено. Бебетата имат невероятната способност да се учат бързо – дори и веднага след като са се родили. Още докато е в утробата, бебето може да разпознае гласа на майка си и да реагира на емоциите ѝ. Четете на бебето си, докато е съвсем малко. Възможно е то да не разбира нищо, но така с времето ще му създадете навици, които ще му останат за цял живот.

 

В момента, в който с партньора ви се почувствате по-сигурни, ще усетите как чувства като любов, привързаност и грижа, ще станат още по-силни!

 

Снимки: jasoncoreyphoto, Jason Lander, Ktoine Foter.com

Добави коментар