Какво се очаква от вас? – за млади татковци

 В допълнение към мисленето и разбирането на това, което очаквате да случи, когато станете баща, то трябва да разберете, какво очаква и вашата партньорка от вас.

 

Много конфликти и проблеми възникват между родителите по време на първата година от появата на бебето, в резултат на различните очаквания за ролята на всеки от тях. За да ги избегнете, то добра идея е да поговорите с половинката си за тези неща, преди да се появи бебето.

 

Четете още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

За съжаление, много хора не мислят предварително. Твърде често всеки родител има свое собствено очакване за това, което другият трябва да прави, и тези очаквания често не съвпадат. Така, че за един млад баща е нормално да мисли, че не е нужно да помага в домакинството, не трябва да се занимава с пелени и основните грижи за бебето, а майката напротив, очаква помощ от него и в двете области.

 

Какво се очаква от вас? – за млади татковци

 

Понякога, родителите дори и да си изяснят ролите, то техните очаквания и потребности се променят в момента, когато бебето се появи. Когато това се случи, родителите  могат отново да обсъдят ролите си и да опитат да променят начина, по който правят нещата.

 

Четете още: Мъжът, бременността и стреса

 

Понякога обаче, ситуацията е по-сериозна и младите родители се нуждаят от консултация. Това може да се случи, ако и двамата осъзнаят, че се нуждаят от малко помощ или не могат да се справят с грижите за бебето. Ако достигнете до този момент, то потърсете професионална помощ.

 

Снимка: photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар