Какво се очаква от вас? – за млади татковци

В допълнение към мисленето и разбирането на това, което очаквате да се случи, когато станете баща, то трябва да разберете, какво очаква и вашата партньорка от вас.

 

Много конфликти и проблеми възникват между родителите по време на първата година от появата на бебето, в резултат на различните очаквания за ролята на всеки от тях. За да ги избегнете, то добра идея е да поговорите с половинката си за тези неща, преди да се появи бебето.

 

За съжаление, много хора не мислят предварително. Твърде често всеки родител има свое собствено очакване за това, което другият трябва да прави, и тези очаквания често не съвпадат. Така че за един млад баща е нормално да мисли, че не е нужно да помага в домакинството, не трябва да се занимава с пелени и основните грижи за бебето, а майката напротив, очаква помощ от него и в двете области.

 

Четете още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

Понякога, родителите дори и да си изяснят ролите, то техните очаквания и потребности се променят в момента, когато бебето се появи. Когато това се случи, родителите могат отново да обсъдят ролите си и да опитат да променят начина, по който правят нещата.

 

Понякога обаче, ситуацията е по-сериозна и младите родители се нуждаят от консултация. Това може да се случи, ако и двамата осъзнаят, че се нуждаят от малко помощ или не могат да се справят с грижите за бебето. Ако достигнете до този момент, то потърсете професионална помощ.

Добави коментар