Какво не ти казват за бременността – част 1

Със сигурност сте чували много неща за бременността много преди изобщо да сте мислили за бебе. Сега обаче ще ви споделим няколко неща, които вероятно никой не ви е казвал и които е възможно да изпитате на свой гръб. Разбира се, ще ви е необходима доста голяма доза чувство за хумор, за да приемете нещата от хубавата им страна.

 

1. Радостта може да е изненадващо кратка

 

Тестът за бременност е положителен – изненада, щастие, радост, усмивки… И никой не ви казва колко бързо позитивните емоции биват заменени от умора, гадене и всички неприятни симптоми, съпътстващи бременността.

 

2. Идването на киселините и сутрешното гадене

 

Храненето става доста трудно занимание, когато е възпрепятствано от сутрешно гадене и вечерни киселини. През почти цялото време имате усещането, че или сте пияна, или с махмурлук. В някой случаи дори четката за зъби може да ви се струва ужасяващ инструмент за средновековни мъчения!

 

3. Колко е важно да имате нещо сладко под ръка

 

Преди да забременеете, сигурно сте мислили, че ще устоите на постоянния глад за сладко – въпрос на воля и т.н. Но никой не може да ви каже колко точно силен глад ще изпитвате за сладки (и нездравословни) храни. Възможно е всички познания за здравословното хранене да изхвърчат през прозореца, заменени от шоколадова поничка. Понякога ще се чувствате сякаш сте готови да продадете душата си на дявола за 2 топки сладолед.

 

4. Мозъкът ви изневерява

 

Чували ли сте за паметта на златните рибки? Жалко за вас ако сте им се подигравали за нея – сега вие ще помните по-малко и от тях! Може да се случи така, че да не можете дори да си довършите изречението, тъй като някъде в средата сте забравили какво сте искали да кажете.

 

Четете още: „Мамнезия” или „Мозъка на бременната”

 

Дори е възможно да имате усещането, че знанията, които сте имали преди да забременеете, са се изпарили магически и безвъзвратно. Освен знанията и паметта, можете да изгубите още доста неща, като например телефона си… по който говорите в момента.

 

5. Безсънни нощи

 

Едно от най-неприятните неща по време на бременността е недоспиването. Пригответе се психически за безсънните нощи, може да се събудите от собственото си хъркане и то не защото спите леко… Освен това може да чувствате краката си подути като тулумбички и някак внезапно да ви се приядат тулумбички.

 

6. Окосмяване

 

Съвсем скоро може от огледалото да ви помахва Голямата стъпка. Тялото ви вероятно ще се окосми доста по-обилно по време на бременността. Включително около пъпа и в други области, където никога преди на сте разполагали с допълнителна отоплителна система.

 

Четете още: Тютюнопушене, бременност, бебе

 

7. Големите нужди

 

Ходенето до тоалетна може да е истински вълнуващо по време на бременността. Понякога няма да знаете какво да очаквате – неспиращо разстройство или убийствен запек. И това продължава с дни, като понякога едното внезапно заменя другото. Бонус – газовете ви миришат по-смъртоносно от всякога!

 

8. Лигавене

 

Може би не сте предполагали, че ще се събудите насред басейн от собствените си лиги? Ако вече сте бременна е възможно това да ви се случва всяка сутрин.

 

9. Сълзи – за всичко

 

Пригответе се за много сълзи, пролети за всякакви патетични и дребни неща. Представете си, че сте написали нещо грешно в бебешката книжка на детето ви. Това е повод за 3-4 часа неудържим и неконтролируем плач.

 

Продължава на: Какво не ти казват за бременността – част 2

Добави коментар