Какво не ти казват за бременността – част 2

Продължава от: Какво не ти казват за бременността – част 1

 

10. Чувствителни зърна

 

Бременността ще ви донесе усещането, че зърната ви болят дори само като ги погледнете. Те могат да станат толкова чувствителни, че да имате усещането, че ще паднат, когато ви е студено.

 

11. Постоянно пишкане

 

„Къде се намира тоалетната?“ – това се превръща в най-често задавания от вас въпрос по време на цялата бременност. Няма значение дали сте пишкали 5 мин преди да излезете от къщи и след което непосредствено преди да излезете. След още 10-тина минутки е почти сигурно, че пак ще се нуждаете от тоалетна.

 

12. Размерът – ставате огромни

 

Това да се завъртите в леглото се превръща в нещо като военна операция. Да не говорим как обувате обувките си. Освен това, по време на бременността краката ви порастват и е възможно да не се върнат към предишния си размер.

 

13. Странни сънища

 

Откачени сънища, страшни сънища, тъжни сънища – всички пътуват към вас. Пригответе се за поредици от фантастични, понякога много ужасяващи сънища. Могат да ви навестят дори и мокри сънища.

 

Четете още: Добър сън по време на бременност

 

14. Обоняние

 

Кучетата имали най-силно обоняние? Да бе, да! Бременните жени имат най-силно обоняние. Лошата новина – много от ароматите ще предизвикват гадене.

 

15. Сънливост

 

Прибирате се от работа и имате план: да пуснете пералнята, да забъркате нещо за вечеря, да разходите кучето… но решавате да затворите очи само за няколко секунди. Отваряте ги и вече е сутрин.

 

16. Кихане

 

Тук ще бъдем много кратки. Всяко кихане в последния триместър от бременността, е потенциално напишкване. Помнете това, докато се возите в автобус и… ви се киха.

 

17. Голота

 

Започвате някак по-лесно да привиквате към голотата и към това, че мъже, чиито малки имена не знаете, оглеждат (и не само) вагината ви. Започвате да приемате всичко това за съвсем естествено. Толкова естествено, че като идете на зъболекар тръгвате да си събувате панталоните.

 

Четете още: 5 начина да се справите със запека по време на бременност

 

18. Превръщате се в обществена собственост

 

Пригответе се – към вас се задава армия от напълно непознати, които искат да пипнат корема ви и да разберат кога ще раждате, момченце или момиченце, в каква поза е заченато и т.н. Да не говорим, че всеки ще ви даде съвет – ще ви каже какво да ядете, какво да не ядете, кога да спите, колко често да ходите до тоалетна и много, много други напълно безполезни съвети.

 

19. Продължителност

 

Знаете, че бременността трае 9 месеца, нали? Да, ама не! Сигурно ще се почувствате доста прецакани, като осъзнаете, че обикновено цялото приключение продължава 10 месеца (40 седмици).

 

20. Облекчението

 

Да, раждането е болезнено и страшно, със сигурност не е най-забавното преживяване, но си има своите позитиви. В момента, в който мине, храната отново ще има вкус, няма да ви се гади от всеки един аромат на света и ще си имате най-прекрасното бебе. А знаете ли кое е най-хубавото – вече няма да сте бременна!

Добави коментар