Какво не знаете за раждането във вода?

В наши дни все повече бременни жени решават да родят във вода или в така наречените родилни басейни или вани. Много болници вече предлагат тази услуга. Други жени решават да използват басейна преди активното раждане и когато то започне, излизат от водата. Едно от най-големите предимства за родилките е, че топлата вода успокоява тялото и отпуска мускулите, което прави раждането по-лесно и намалява болката.

 

Ето и малко повече информация за раждането във вода, която може би не знаете. Какви са потенциалните усложнения и какви са ползите за бъдещата майка, ако избере да роди по този начин?

 

раждане, вода, басейн, бебе

 

Важен елемент от потапянето във вода преди активното раждане и евентуално и по време на самото раждане, е че това е ефективен начин за жената да се справи болката и да усети повече сигурност и контрол през този толкова важен момент.

 

Раждането във вода създава една съвсем нова атмосфера за жената и медицинския екип, който се грижи за нея. Обикновено то се извършва в тиха стая, а жената е обгрижвана от акушерка, която следи за нормалния процес по време на раждането.

 

Четете още: Предимства на раждането във вода

 

Редно е всяка жена, да разговаря със своя лекар, за да определят заедно кой е най-добрият вариант да роди. В случай, че избере раждане във вода, може да открие болница, която предлага тази услуга и да разговаря с лекаря, как точно ще протече раждането.

 

Раждането в домашни условия не е регламентирано в България. Медицинският персонал няма право да присъства на такова раждане и да следи за нормалното му протичане. Няма да може да реагира при евентуални усложнения. 

Добави коментар