Какво е чувството да имаш контракция?

Сигурно сте наясно, че трябва да бъдете нащрек за контракции когато датата на раждането наближи, но знаете ли какво трябва да почувствате? Според експертите е малко трудно да се определи съвсем точно как се усеща една контракция. При всяка жена контракциите са различни, така че няма еднозначно определение. И все пак има няколко знака, които могат мъничко да помогнат.

 

Контракциите могат да се усещат като менструални спазми

 

Но наистина силни менструални спазми. Това е най-често срещаното описание за контракции. Те започват като менструални болки, като спазмите стават все по-силни.

 

Можете да почувствате стягане в матката

 

Тези силни контракции помагат на бебето да застане в правилна позиция и да излезе на бял свят, така че може да усещате мускулите на матката си доста по-болезнени. Контракцията е един голям спазъм, който кара цялата матка да се свива. Вероятно ще почувствате дискомфорт и болка ниско долу в корема, около него и дори в кръста.

 

контракция, почувствате, спазми, бебе

 

Контракциите могат да се усещат като болка от газове

 

Силната болка от газове е друго сравнение, описващо контракциите. Ако имате силни болки, които не отшумяват при посещение на тоалетната, това може да е контракция.

 

Четете още: Контракциите – да си останем у дома или да тръгваме за болницата?

 

Контракциите може да бъдат и болка в кръста

 

Ако бебето ви е обърнато с лице към корема ви когато влиза в родилния канал, натискът от черепа му върху нервите на гърба ви, може да доведе до много силни болки в кръста. Можете да почувствате стягане и спазми заедно с болките в гърба. Болката може да се дължи на позицията на бебето, а понякога това е просто начинът, по който майката усеща болката.

 

контракция, почувствате, спазми, бебе

 

Четете още: Истинско раждане или фалшива тревога

 

Една промяна в интензитета е сигурен знак, че раждането започва

 

Ако все пак още не сте съвсем сигурни, че бебето наистина идва, следете интензитета на контракциите си. Ако те не отшумяват, а стават по-чести и по-силни, това означава, че раждането започва. Подгответе се, скоро ще се запознаете с новия член на семейството си лице в лице!

 

Снимки: Charlie Davidson, lylevincent Foter.com 

Добави коментар