Какво е безопасен секс?

Безопасен секс е общ термин, използван за да обясни методите за намаляване на риска от заразяване с полово предавани болести. С няколко прости средства и стратегии, вие може да увеличите безопасността без да жертвате вашия сексуален живот.

 

Използвайте презервативи

 

Първият и най-добър начин за защита е да използвате презерватив, когато правите секс (ако имате алергия към латекс, използвайте полиуретан). Това включва слагането на презерватив и при използването на секс играчка, латексови ръкавици на ръцете; при орален секс могат да бъдат използвани дентални предпазители или презервативи.

 

Четете още: 7 неща, които всеки трябва да знае за асимптоматичните полово предавани болести

 

Тествайте се за ХИВ и други полово предавани болести

 

Познаването на собственото ви състояние е единствения начин да се доближите до следващата точка честно.

 

Комуникация

 

безопасен секс, презервативи, полово предавани болести

 

Безопасният секс включва също откровените разговори с партньора и обсъждането на рисковете. Това помага да вземете правилните решения заедно. Разбира се, сексът повдига и редица други въпроси. Имате ли доверие на партньора си? Как ще го накарате да използва презерватив, ако той не желае това? Какво ще стане, ако имате съмнения, че вашият партньор не е моногамен?

 

Променете сексуалните практики

 

Някои хора избират да избягват рисковани сексуални активности или намират начин да намалят усложненията, свързани с тях, въпреки че тази стратегия изисква честност, комуникация и тестване за полово предавани болести.

 

Четете още: Безопасен секс – какво всъщност означава?

 

Бъдете моногамни или въздържатели

 

Тоталното въздържание единствения начин за 100% безопасеност, но това не е реалистично за повечето хора. Следващото е дълга моногамна връзка, в която и двамата партньори знаят здравният си статус, относно липсата на полово предавани болести (това изисква изследване и честна комуникация) и двамата да си останат верни.

 

Снимки: Vichaya Kiatying-Angsulee, TeddyBear[Picnic] FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар