родители, семейство, партньор, отношение

Какво да правите ако родителите ви не харесват партньора ви?

Фактът, че сте решили да представите партньора си на своето семейство, показва, че вие смятате този човек за важна част от живота си и имате сериозни намерения към него. Дали обаче семейството ви ще го хареса или не, може да окаже сериозно отражение бъдещето на връзката ви. Имайте предвид, обаче, че първоначалната им реакция не показва окончателното им мнение за него.

 

Защита

 

Първата среща на семейството ви с вашия нов партньор е емоционален момент за всички. Напълно естествена реакция от страна на родителите ви е, те да искат да се уверят, че партньорът ви е достатъчно добър за вас и се отнася подобаващо.

 

Това е нормална защитническа реакция от страна на членовете на семейството, чрез която те искат да се убедят, че сте в добри ръце. Това от своя страна може да доведе до „тестове“ за партньора ви и евентуално критика, с които родителите ви да проверят силата на връзката между вас.

 

Тази защитна фаза обикновено преминава веднага след като семейството ви види, че партньорът ви ви прави истински щастливи и се държи добре с вас.

 

родители, семейство, партньор, отношение

 

Лоялност

 

Понякога това, че родителите не харесват новия ви партньор, няма нищо общо с него, а по-скоро с бившия ви партньор. Има вероятност семейството ви да е харесвало бившия ви приятел/ка и да изпитва доза лоялност към него. Появата на нов партньор е знак, че старият няма да се върне, въпреки че на семейството ви може да му се иска.

 

Страх

 

Пристигането на нов партньор в живота ви може да накара членовете на семейството ви да се страхуват, за своете място и статут в живота ви. Колкото и неприятно да звучи, възможно е близките ви да започнат да ревнуват.

 

Четете още: Как да се защитим от проблемна свекърва?

 

Приемане

 

Трябва да приемете, че не всеки от близките ви ще е очарован от партньора ви така, както сте вие. Възможно е и техните опасения да не са безпочвени и е важно да ги изслушате. Любовта понякога може да бъде сляпа и отстрани ситуацията да се вижда по-ясно, особено от хората, които ви мислят само доброто.

 

Вашето семейство трябва да приеме избора ви на партньор, независимо от становището им по темата. Ако вие сте щастливи, те трябва да се опитат да приемат новия човек, защото в противен случай рискуват да изгубят вас.

 

родители, семейство, партньор, отношение

 

От своя страна, вие трябва да се опитате да погледнете и през тяхната призма. Родителите обикновено познават децата си доста добре. Това означава, че те по-лесно ще забележат, ако вие се променяте в положителен или отрицателен аспект. Освен това, те могат да видят отстрани дали човекът до вас се отнася с нужното уважение и любов.

 

Четете още: 10 начина да преодолеете ревността – за дамите – част 1

 

Не забравяйте, че първоначалното им мнение не е окончателно, това че не са го харесали на първата си среща с него, не означава, че след месец – два, няма да го обичат като собствено дете. Опитайте се да им покажете добрите черти на половинката си, покажете защо обичате човека до себе си, а в крайна сметка ако вие сте щастливи – със сигурност и родителите ви ще са щастливи от този факт.

 

Снимки: krelle, jiannazzone, mezzoblue Foter.com

Добави коментар