Какво да пазаруваме през третия триместър от бременността?

Продължава от: Какво да пазаруваме през втория триместър от бременността?

 

Вече сте в третия триместър от бременността. Възможно е пазаруването на бебешки неща вече да ви е поизтощило. Ако вече сте се изморили от постоянно избиране на нещо, вероятно вече искате просто да знаете от какво ще имате нужда и да вземете само него. Нашият списък за пазаруване ще ви помогне да купите необходимите неща през третия триместър от бременността без да забравите нещо.

 

Колан за поддържане на корема

 

бременност, поддръжка, колан, помощ

 

Когато бебчето ви падне на позицията за раждане, сигурно ще започнете да изпитвате силни болки в таза. Можете да облекчите някои от тях с помощта на подкрепящ колан за майки. Коланът не изглежда зашеметяващо, но пък помага много срещу болката в краката, гърба и корема. Освен това спокойно можете да го носите под повечето си дрехи.

 

Хранене на бебето

 

кърмене, бебе, помпа, сутиен, удобство, храна

 

Нещата, от които може би ще се нуждаете са лигавници, възглавница, която да ви помага по време на хранене, крем за успокояване на зърната ви, биберони, подходящи сутиени и подплънки за кърмачки. Не забравяйте и помпата за кърма.

 

Четете още: Защо бременността ви прави красиви?

 

Памперси

 

бебе, памперс, пелена, бебе

 

Още от сега е добре да се запасите с памперси или пелени – по време на първите няколко седмици, ще са необходими 10-12 памперса дневно. Освен това ще ви трябват и кърпички за бебета и крем за предотвратяване на подсичане. Набавете си и чанта за пелени и памперси когато сте в движение. Може да имате нужда от специално кошче за мръсни памперси, но разбира се можете да използвате и кошчето за боклук.

 

Вана за бебенцето

 

 бебе, баня, вана, къпане

 

Ваната е специално предназначена да е безопасна за бебето ви и е чудесен начин да го държите чистичко въпреки непрестанното сменяне на мръсни памперси.

 

Четете още: Как да се обличам докато съм бременна?

 

Кенгуру за бебета

 

кенгуру, бебе, близост, удобство

 

Това е удобен начин да носите бебенцето си лесно и със свободни ръце. Може да използвате мека или по-твърда седалка. Кенгуруто държи бебенцето ви близо до гърдите ви, а много бебета обичат чувството да са сгушени на топличко в обятията на мама. За вас кенгуруто също е много удобен избор, защото ви позволява да вършите задачите си заедно с малкия човек, защитен и близо до вас.

 

Ако не харесвате кенгурото, друг удачен избор е слинга. При него имате доста възможности и вариации по отношение на връзването и позицията, в която ще носите бебето.

 

Бебешка количка

 

количка, бебе, щастие, удобство

 

Количката е от съществено значение за родителите. През последните години изборът е огромен и това да откриете правилната количка за вашето бебе, може да се окаже голямо предизвикателство.

 

В общи линии в здравите колички със заключващи се колела и колани за безопасност, предпазвате бебето докато се вози. Помислете добре за какво ще използвате количката – натоварени градски улици, джогинг или разходки из квартала. Обмислете и кои са най-важните функции за вас и колко можете да платите за количка.

 

Столче за автомобил

 

столче, детско, бебе, автомобил, колан, безопасност

 

Според закона за движение по пътищата (ЗДВП) децата трябва да пътуват в детско столче в автомобила, обезопасени с колан. Детското столче е задължителна покупка за бъдещето бебенце. Хубаво е да разгледате различни марки и модели, за да прецените кое столче ще е подходящо за вас и вашия автомобил.

 

Сутиени за кърмене

 

кърмене, сутиен, бебе, хранене

 

Ако планирате да кърмите бебенцето си, не е лошо да инвестирате в няколко сутиена за кърмене. Потърсете сутиен, който да поддържа добре бюста ви, но да не е прекалено стегнат. Сутиен с отваряща се и затваряща чашка, която покрива зърното ви, ще бъде чудесен помощник когато дойде бебето.

 

Четете още: Грижи за кожата по време на бременността

 

Книги за бебета

 

книга, бебе, бременност, информация

 

Уверете се, че сте си набавили книги за идващото бебе. Започнете с по-основни книги и преминете към по-специализирани. Това ще ви помогне да отговорите на много от въпросите, които ви тормозят.

 

Бебешки глезотийки

 

бейбифон, глезотия, бебе, люлка, щастие, спокойствие

 

Въпреки че, тези неща не са от първа необходимост, според много родители е хубаво да си ги набавите. Можете да си вземете бебешка люлка (движението назад и напред може да действа доста успокояващо на вашето бебче). Бебешкият монитор пък (бейбифон) е чудесен начин да наблюдавате бебето си, докато не сте в стаята му. По този начин самата вие ще сте по-спокойна.

 

Снимки: alexhung, Regal+Lager, Daniel Lobo, USCPSC, hugabub.com, Erik R. Bishoff, Sellers Patton, bradleypjohnson, Selbe B, brennaval Foter.com

Добави коментар