Какво да пазаруваме през първия триместър от бременността?

Честито, ще си имате бебе! Нашият шопинг лист за първия триместър ще ви помогне да разберете какво точно трябва да купите през първите седмици от бременността. Това пазаруване ще ви достави страхотно удоволствие, все пак е за вашето бъдещо бебче.

 

Книги за бременността

 

книги, четене, бременност, бебе, родителство

 

Сега е моментът да започнете да оформяте своя библиотечка с книги за бременността и родителството. Започнете с основни и класически книги и преминете към по-специализирани, в които да откриете информация за това как е най-добре да се грижите за бъдещото си бебче.

 

Четете още: 10 съвета за щастлива бременност

 

Нови панталони и корсет за бременни

 

панталон, бременност, корем, корсет

 

Коремът ви може все още да не е видимо закръглен, но панталоните ви вероятно няма да ви стават дълго време. Набавете си нов чифт панталони с ликра. Ако не искате да купувате нови дрехи все още, можете да си вземете корсет за бременни. Удобството е нова мисия, която е по-важна, отколкото предполагате: При някои жени коланът помага със сутрешното гадене.

 

Възглавница за бременни

 

легло, възглавница, бременност, сън, удобство

 

Някои бременни жени казват, че тази възглавница е сред топ листа им за полезни неща по време на бременност. Дори и в първия триместър, е възможно да ви е некомфортно, а една възглавничка за бременни ще ви помогне да получите хубав нощен сън.

 

Четете още: Нещата от живота, които не бива да пропускате през бременността

 

Грижа за зъбите

 

зъби, усмивка, хигиена, парадонтоза, здраве, грижа

 

Възможно е устата ви да е по-суха, а венците по-чувствителни, сега вие сте по-уязвими към образуването на гингивит. Предотвратяването на пародонтозата е от жизненоважно значение за бременните жени. Не е зле да си набавите хубава нова четка за зъби и конец за зъби. Използвайте ги всеки ден, за да запазите устата си чиста и здрава.

 

Удобен памучен сутиен

 

сутиен, удобство, памучен, спорт

 

Сигурно сега гърдите ви са по-чувствителни. Ще се чувствате по-добре с удобен спортен сутиен или памучен сутиен без банели. Той деликатно ще подкрепя бюста ви в борбата срещу дискомфорта.

 

Четете още: Ароматерапия при бременност

 

Добър лосион за тяло

 

лосион, подръжка, кожа, тяло, бременност

 

Възможно е да усещате кожата си по-суха, особено по коремчето, защото когато то расте, кожата там се разтяга. Намерете си добър, овлажняващ лосион, който да използвате по време на бременността.

 

Дневник на бременността

 

дневник, бременност, чувства, въпроси, бебе, емоции

 

Вие тъкмо се впускате в едно невероятно приключение. Как се чувствате? Какво мислите? Напишете всичките си емоции, мисли и въпроси в дневниче. Това може да ви помогне да се почувствате свързани с малкия човек, растящ във вас. Освен това ще бъде един страхотен спомен, след като бебчето ви се роди!

 

Продължава на: Какво да пазаруваме във втория триместър от бременността?

 

Снимки: Jack Fussell, Smallest Forest, milky, Lillian Vasquez, …love Maegan, gruntzooki, Laurence Vagner, reebob foter.com

Добави коментар