Какво да пазаруваме във втория триместър от бременността?

Продължава от: Какво да пазаруваме през първия триместър от бременността?

 

Вашето бебче расте и в живота ви настъпват много промени. Майчинството вече съвсем се изяснява и настъпва прекрасен момент за пазаруване за бебенцето ви. Това е моментът преди да ви налегне умора и желанието ви да обикаляте по магазините да изчезне. Нашето предложение за шопинг лист за втория триместър ще ви помогне да купите нещата, които са ви необходими.

 

Дрехи за мами

 

бременност, дрехи, бебе, тегло

 

Коремчето ви се разширява, но за жалост панталоните – не. Сега е точният момент да опознаете света на дрехите за бременни. Това не означава да се обличате зле. Вземете си хубав чифт удобни джинси, туника или красива, ефирна рокля, ще направят красива всяка бъдеща мама.

 

Помощници за сън

 

сън, тапи, бременност, уши, сънотворни

 

В този момент може би ще имате нужда от малко помощ за добър нощен сън. Разхлаждането, машините за приятни звуци, тапите за уши, възглавниците за бременни, могат да са много полезни средства за подпомагане на бременни жени да спят спокойно.

 

Четете още: Бременност и емоции

 

Люлеещ се стол

 

стол, бременност, люлеене, кърмене, бебе

 

Среднощните хранения ще бъдат много по-лесни и успокояващи за вас и вашето бебенце, ако можете да ги прекарате в люлеещ се стол. Движението напред-назад успокоява плачещото бебе и облекчава болките в кръста. Добавете една табуретка за подпиране на уморените ви и подути крака.

 

Книги за бременността

 

книга, бременност, информация, библиотека

 

Ако все още не сте се сдобили с такива, направете го. Следвайте бременността си стъпка по стъпка с книжките за бременност. По този начин ще се информирате за състоянието си и ще се подготвите за предстоящото ви раждане.

 

Дрешки за бебенцето

 

дреха, бебе, бременност, сладки, очарователни

 

Вероятно няма да успеете да устоите да купите тези очарователни малки ботички. Вашето малко бебче ще изглежда прелестно с всички тях. Можете да добавите някои от тях в шопинг списъка си за втория триместър от бременността.

 

Масичка за сменяне на пелени

 

памперс, маса, пелени, смяна, бебе

 

Непременно ще се нуждаете от място, където да сменяте пелените (памперсите) на вашето бебче. Бюро или шкафче също ще свърши работа, но е хубаво да имате отделна маса, предназначена специално за сменяне на пелени.

 

Легло с матрак

 

легло, бебе, креватче, кошара

 

На първо време можете да минете и без бебешко креватче. Вашето бебенце може да спи и в плетена, детска люлка или кошница. Но освен, ако не планирате да споделяте леглото си с бебето, все пак ще се нуждаете от бебешко легло и матрак.

 

Четете още: Упражнения за подготовка за раждането

 

Спални комплекти

 

Ще се наложи да направите няколко промени във връзка с появата на вашето бебе. Те ще са най-вече в спалнята, ако разбира се не сте предвидили бебето да спи в отделна стая. Най-вече ще ви трябват няколко топли одеяла и по-тънки завивки. Внимавайте какви одеялца и възглавници използвате за мястото, където бебенцето ви спи. Обиколниците и завивките не бива да са прекалено големи, за да не задушат бебето..

 

Детски аксесоари

 

бебе, стая, бременност, декорация, украса

 

Декорирането на бебешкия кът може да е много забавно! Започнете с нещо мъничко – добавете цветове и хубави детски лепенки за стената. Голям и мек плюшен мечо може да бди над малкия човек от някой рафт или скрин.

 

Продължава на: Какво да пазаруваме през третия триместър от бременността?

 

Снимки: bethanykphotography, Ju Blasina, Romain Bochet, howardignatius, DBduo Photography, scribbletaylor, Sellers Patton, wildmary, Kenziepoo, foter.com

Добави коментар