Какво да очакваш, когато очакваш бебе, което не си очаквал – част 1

Големи хора сме и знаем, че бебетата не ги носят щъркелите през пролетта, а се появяват в следствие на правене на секс. Думите: „Бременна съм!“, могат да бъдат или най-страшния кошмар на мъжа, или негова сбъдната мечта – зависи от възрастта, ситуацията, жената, която ги изрича…

 

Замисляли ли сте се как ще реагирате, ако жената, която обичате или силно харесвате, ви каже, че е носи вашето бебе? Един съвет – не казвайте първото, което ви дойде наум. Може би дори второто не е достатъчно подходящо.

 

Как да бъдеш баща в 21 век?

 

Сигурно родителите ви са ви разказвали още когато сте били деца, че когато мъж и жена се обичат много, много силно, те се „прегръщат“ и 9 месеца по-късно се появява бебе. В малко по-късен етап от живота ви ви е станало ясно, че само с прегръдки тази работа не става.

 

Това, което не са ви казали е, че понякога мъжът само харесва жената, или че те все още са силно фокусирани върху кариерата си, нямат финансова стабилност или не се чувстват емоционално готови за бебе, когато плодът от тяхната „прегръдка“ се появи.

 

бременност, бебе, аборт, жена, баща, ситуация

 

Друго, което са забравили да ви кажат е, че в такива моменти и при двамата може да настъпи паника и ужас.

 

Важно е да запомните, че това, което следва, се случва основно на жената. Представете си какви мисли преминават през главата ѝ: „Има нещо, което расте в мен! Как ще кажа на родителите си? Как ще го родя? Какво ще се случи с повишението в работата ми?“.

 

Заради това при поставянето на въпроса: „Ще имаме бебе!“ или „Ще правя аборт!“, трябва да проявите възможно най-много такт, уважение и разбиране – повече, отколкото когато и да е преди.

 

Четете още: Колко е голямо бебето – част 1

 

Във вашата глава също настъпва бъркотия. Бременността ще доведе до промяната във начина ви на живот, взаимоотношенията и финансите. Как да запазите самообладание и да бъдете трезви и разумни независимо колко кофти е ситуацията?

 

бременност, бебе, аборт, жена, баща, ситуация

 

Ситуация 1: Забежка – грешка! И сега какво?

 

Научавате, че жената, чиято фамилия дори не знаете, е бременна от вас. Настъпва паника. Мислите, че сте млади за да бъдете бащи, че не ви е сега времето, че не обичате тази жена се опитват да взривят мозъка ви. Задръжте ги за малко и на първо място попитайте жената как се чувства и какво смята да прави. Стресиращите мисли запазете за свой приятел, брат или някой, когото чувствате близък.

 

Представете си следната ситуация: тя ви казва, че е бременна а вие заравяте глава в шепите си и започвате ридаейки да псувате и да се жалвате. Какво, според вас, ще се случи с нея? Ами същото! Дори по-зле, защото в крайна сметка бебето не е във вашия корем, а в нейния, нали?

 

Четете още: Как да подкрепите бременната си жена?

 

Направете обратното. Каквото и да се случва не прехвърляйте вината върху нея с изрази от типа на: „Мислих, че взимаш хапчета!“, тя път може да е мислила, че вие сте стерилен и какво?

 

бременност, бебе, аборт, жена, баща, ситуация

 

Хванете ръката ѝ или рамото ѝ, покажете ѝ, че я подкрепяте. Не я нападайте с въпроси, като: „Какво ще правим?“, „И сега какво?“, „Къде искаш да направиш аборт?“. Най-важното е просто да поговорите с нея. Много хора опитват да решат всичко сега и веднага. Това няма как да стане, само ще донесе допълнително напрежение. Бъдете търпеливи. Утре тя няма да е кой знае колко по-бременна. Ще можете да поговорите отново след като сте имали време да помислите (най-важното!).

 

Продължава на: Какво да очакваш, когато очакваш бебе, което не си очаквал – част 2

 

Снимки: BrownGuacamole, ::: M @ X ::: Arthur78 Foter.com

Добави коментар