Какви са причните за осиновяване

Причините за осиновяване на дете са различни. Съпрузите би трябвало да решат да осиновят дете, само ако и двамата обичат децата и много искат да имат дете.

 

Какво е нужно, за да расте осиновеното дете щастливо и спокойно?

 

За да растат спокойни, всички деца, и биологичните, и осиновените, трябва да чувстват, че принадлежат на родителите си и че майката и бащата ги обичат силно и "завинаги". За осиновеното дете е още по-лошо да чувства, че единият или и двамата родители не го обичат. Първо, то не е спокойно, защото вече веднъж или няколко пъти е преживяло раздяла. Детето знае, че биологичните му родители са се отказали от него по някаква причина и може вътрешно да се страхува да не го изоставят и осиновителите.

 

Кой мотив за осиновяване би бил грешен?

 

Както виждате, да се осинови дете е грешка, ако само единият родител иска или ако и двамата родители свързват осиновяването с практически причини, като например да има някой, който да им помага или да се грижи за тях на старини. Понякога от страх да не загуби своя съпруг жената иска да осинови дете с напразната надежда, че ще запази брака си. Осиновяване по такива причини е несправедливо за детето. То обикновено се оказва погрешно и от гледна точка на родителите. Много често дете, което не е получавало силна обич, развива поведенчески проблеми.

 

Снимка: FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар