Какви са признаците, че бебето е алергично към формула?

Най-честата хранителна алергия или чувствителност сред бебетата е към белтъците на кравето мляко в повечето формули. Около половината от бебетата, които са чувствителни към кравето мляко са също чувствителни и към соя-базираната формула. Някои от най-очевидните признаци на тази чувствителност са обрив, уртикария, екзема (сухи, люспести петна по кожата, особено около челото) и повръщане.

 

Трябва да сте наясно с по-финните признаци. Малко след като сте започнали или завършили хранене, следете за следните признаци – непрекъсната нервност или плач, очевиден дискомфорт. Вашето бебе може да има газове или колики. То може да има червен пръстен около ректума, където цинковия окис не се изчиства. Може да има също необичайно твърди или прекалено рядки, воднисти, лошо миришещи изпражнения. Вашето бебе може да плюе по-често от обикновено.

 

Четете още: Нормално ли е бебето ми да спи с отворени очи?

 

Алергиите като цяло се повишават. Един от начините за намаляване на броя и сериозността на алергиите на вашето бебе е да го кърмите изключително най-малко 6 месеца.

 

Ако в семейната ви история има алергии, попитайте и за историята на партньора ви и дали сте имали някакви нежелани реакции.  Посъветвайте се с лекар за най-добрите начини да помогнете на вашето бебе да избегне потенциални алергии.

 

Ако бебето ви показва признаци и симптоми на алергия към формулата, консултирайте се с лекаря преди да преминете към нова формула.

Добави коментар