Какви са ползите от витамин Е за сексуалната активност при мъжете?

Когато мъжете страдат от някакъв вид сексуална дисфункция, включително проблеми с подвижността на сперматозоидите, нисък брой сперматозоиди или намалено либидо, това може да бъде смущаващо и разочароващо за тях.

 

Консултирайте се с вашия лекар, ако някои от тези проблеми се случат. Може също така да промените хранителният си режим, за да опитате да поправите някои от проблемите свързани със сексуалната дисфункция, включително добавяне на повече витамин Е към вашата диета.

 

Подобряване подвижността на сперматозоидите

 

Взимайте като добавка витамин Е или променете диетата си като включите храни, богати на витамин Е – слънчогледови семки, ядки, ряпа, домати. Това може да помогне за подобряване качеството на спермата ви.

 

Четете още: Образуването на сперматозоиди (сперматогенеза) – част 1

 

В изледване на мъже, които са приемали по 400 мг витамин Е заедно с 225 мкг селен се наблюдава подобрение в подвижността на сперматозоидите. Колкото по-подвижни са сперматозоидите, толкова по-добра е репродуктивната способност на мъжа, защото спермата трябва да си проправи път и да измине разстояние, за да оплоди яйцеклетката, а подвижността им помага за това.

 

Увеличаване броя на сперматозоидите

 

Ниския брой сперматозоиди могат да намалят способността за зачеване. За нисък брой се счита количество по-малко от 20 милиона сперматозоиди на милилитър сперма. Това може да се случи по няколко причини – инфекции, остаряване, тумори и други усложнения, хромозомни дефекти.

 

Вашият лекар може да препоръча операция или хормонално лечение, но приемането на витамин Е може да повлияе добре. Витамин Е, като антиоксидант, предпазва тялото от увреждане на свободните радикали. Изледване показва, че малкия брой на сперматозоиди се свързва с вредата от свободните радилкали. Витамин Е може да намери приложение в опазването на спермата от това увреждане.

 

Четете още: Само за мъже: 10 здравословни съвета за страхотен секс

 

Увеличване на либидото

 

Включването на витамин Е в диетата, може да помогне за увеличаване на либидото. Храните богати на витамин Е, повишават нивата на тестостерон в тялото. Без достатъчно тестостерон, вашата сексуална издръжливост и сексуален интерес могат да намалеят.

 

Когато сексът не върви добре, лекарите препоръчват хормонална терапия. Препоръчва се да се вземат по 400 IU на ден за предотвратяване или лечение на сексуална дисфункция, както и намалено сексуално влечение, които могат да са резултат на хормонален дисбаланс.

Добави коментар