Кажете здравей на плоското коремче!

Нека си го кажем – жените складират голяма част от нежеланите мазнини в бедрата и корема. Някои могат да се примирят с повечкото мазнини в бедрата, но с тези по корема е по-трудно. Дори мъже, които се възхищават на женските извивки, рядко си падат по големи коремчета. И как да се отървете от тази грозна отпуснатост, преди да е надвиснала над бикините, през това лято?

 

Преди да започнем със съветите за изгаряне на мазнините на корема, нека си изясним някои често срещани заблуди. Първо – не можете да губите мазнини само от една част на тялото. И второ – не можете да изминете своя път към плосък корем без кардио упражнения и добре балансирана диета.

 

Ето ги и съветите ни:

 

Кардио упражнения

 

Можете да имате стегнат корем дори след няколко бири дневно, ако правите по 100 коремни преси на ден. Но за да видите тези коремни мускули, трябва да изгорите слоя мазнини, който ги покрива. Кардио упражненията изгарят калории и мазнини по цялото тяло, като същевременно подобряват общото ви състояние.

 

Кардио упражненията са съвкупност от движения, които карат сърцето да работи по-усилено. За да изгорите мазнините върху коремните мускули, обмислете предприемането на ежедневна дейност, която да ви кара да се потите.

 

Пийте вода

 

Вашето тяло се нуждае от много течности, за да изгаря мазнините успешно и да премахва токсините. И сега, когато сте добавили кардио упражнения в ежедневния си режим, ще трябва да пиете и повечко вода. Пийте по 8-10 чаши на ден и избягвайте сладки плодови сокове, шоколадови напитки и безалкохолни.

 

Четете още: 6 стъпки за перфектно лятно тяло – част 1

 

Хранете се с храни, засилващи метаболизма

 

Има някои храни, които помагат да изгорите мазнините в тялото. Опитайте следните:

 

• Яжте добри мазнини. Звучи странно да ядете мазнини, за да загубите мазнини, но добрите мазнини са тези, които съдържат омега-3 мастни киселини, като зехтин, авокадо, хумус, ядки. Всички те контролират глада и помагат на тялото да изгаря мазнините.

 

• Яжте храни, богати на протеини – яйца, риба и нетлъсти меса, всички те помагат за намаляването на мазнините и изграждането на мускули. Други такива храни включват сложни въглехидрати като: зеленчуци, пълнозърнести храни и разнообразие от естествени плодове.

 

• Зеленият чай е чудесен начин да изглеждате по-слаби. Чаят, особено зеленият, е богат на оксиданти, които доказано ускоряват обмяната на веществата.

 

Четете още: Упражнения за плажа – ВИДЕО

 

Избягвайте тези храни в диетата си

 

Ще останете приятно изненадани от това, колко ще се промени тялото ви, ако избягвате някои храни.

 

• За плосък корем, трябва да избягвате простите, рафинирани въглехидрати, които се съдържат в бялата захар и бялото брашно. Това всъщност не е толкова трудно… При поръчка на сандвич или поничка, просто изберете пълнозърнест хляб вместо бял.

 

• Приемът на много захар чрез десерти, безалкохолни напитки и сокове, може да доведе до излишък на коремни мазнини. Опитайте се да си поръчвате само вода, когато ядете навън или десерт от пресни плодове.

Добави коментар