Кабинет по Клинична хематология отваря врати в болница Надежда

Създаването на кабинет Клинична хематология към МБАЛ за женско здраве "Надежда" е още една стъпка към доизграждането на образа на иновативна и различна болница. Кабинетът ще предоставя възможност за ежеседмични консултации на жени във всеки един период на бременността, с възможност за диагностика и терапия на най-честите хематологични усложнения, като желязодефицитна анемия (ЖДА), анемия, свързана с дефицит на фолиева киселина и/или витамин В 12 и тромбоцитопения.

 

На хематологична консултация в болница „Надежда” ще могат да разчитат и всички пациенти над 18 г., които са с новодиагностициран или вече установен хематологичен проблем.*

 

Консултант в кабинет Клинична хематология е д-р Борис Кръстев – специалист Клинична хематология.

 

 

Д-р Борис Кръстев завършва Медицински Университет София през 2008 г. Следващите 3 години работи като асистент по медицинска генетика към медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2011 г. започва да специализира Клинична хематология в МБАЛ „Токуда“, а от 2014 г. постъпва на работа в клиниката по хематология на НСБАЛХЗ (Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания). След придобиване на специалност „Клинична хематология“, в началото на 2016 г. д-р Кръстев се присъединява към екипа на МБАЛ „Надежда“.

 

Консултациите ще се осъществяват в кабинет № 13 всеки четвъртък от 14:00-17:00 ч.

 

_____

* Повече информация за хематологичните проблеми можете да откриете в интернет страницата на МБАЛ „Надежда“ (http://bit.ly/29dgZwf)

 

Добави коментар