бебе, пол, майка, момче, момиче, разочарование

Искам момиче, но ще имам момче – ами сега?

За някои майки полът на бебето няма никакво значение. Други обаче, мечтаят да имат момиче. Какво се случва ако ултразвука покаже, че полът на бебето не е този, който сте се надявали?

 

Много майки започват да изпитват вина за разочарованието, което са изпитали. Някои от тях започват да се обвиняват, че това ги прави лоши майки, още преди дори бебето им да се е родило. Каква е истината и как бъдещите майки да се справят с чувството за вина, което изпитват?

 

На първо място в подобна ситуация, трябва да знаете, че вие не сте лоша майка. Много майки минават през това – тайно или не желаят детето им да е момче или момиче, а след това чувстват прилив на тъга от разочарованието, последвано от голяма доза срам.

 

бебе, пол, майка, момче, момиче, разочарование

 

Голям процент от жените си мечтаят за дъщери, а мъжете – за синове. Чудите се защо? Жените обикновено искат момиче, защото вече знаят как да се грижат за него, тъй като самите те са били малки момичета. С всички настъпващи промени, не е изненадващо, че човек се насочва към по-познатото за него. Това важи и за мъжете.

 

Всяка майка обаче, трябва да се довери на инстинктите си, да повярва в себе си и да знае, че ще се справи с майчинските си отговорности, независимо от пола на бебето. Може да се наложи да скочите малко по-високо, но това не означава, че няма да се справите.

 

Няма нищо лошо в това да прекарате малко време, чувствайки се тъжни, че няма да имате момиченце. Но след това е време да започнете да мечтаете за прекрасното момченце, което скоро ще се появи на бял свят. За някои майки е по-лесно да приемат мисълта, като започнат да мислят за име на бебето или като купят сладка бебешка дрешка или играчка – това може направи образа на момченцето по-реален и по-скъп.

 

Четете още: Вкусове на бебето в утробата

 

Не забравяйте, че всяко бебче идва със своята уникалност. Вие може да сте си представяли своята малка принцеса, но това изобщо не означава, че ако ви се роди дъщеря, тя ще иска да ходи на балет, ще иска красиви прически и рокли. Същото важи и за момчетата. Може да сте си мислили, че обикновено са по-буйни, но не е задължително вашият малчуган да е такъв. Може да не обича футбола, а музиката например. Всяко дете е уникално, а покрай него може самите вие да откриете страст, за която не сте подозирали преди.

 

бебе, пол, майка, момче, момиче, разочарование

 

Ако разочарованието все пак не изчезне след няколко дни или седмици, може да се нуждаете от малко помощ и подкрепа. Ако се чувствате тъжни постоянно, това вече може да е симптом на депресия, която е нормална за много бременни жени, имайки предвид хормоналните и емоционални промени, през които преминават.

 

Четете още: 16 странни и истински факта за бременността

 

Споделете проблема с партньора си, с приятелите си, с лекаря си. Депресия или не, не е добре да се претоварвате с негативни емоции, трябва да повишите настроението си. Бъдете сигурни, че ще намерите сродна душа сред приятелите и роднините си. Съвсем скоро ще се уверите, че разочарованието е нормално, но съвсем скоро ще отмине. Нужен е само един поглед към малкото ви съкровище!

Добави коментар