Инструкция за кърмене – Помага на майките да удължат периода на кърмене

Въведение от Д-р Мери Фютрел

 

Раждането е вълнуващ и трескав период, в който правим избор за много неща. Едно от първите решения е как да храним новороденото. Несъмнено кърмата е най-добрият старт, който може да се даде на Вашето бебе – тя осигурява защита срещу инфекции и дава редица предимства, както при по-нататъшното здравословно развитие на Вашето дете, така и за Вашето собствено здраве.

 

Philips AVENT създаде тази инструкция, за да обясни основните моменти от процеса на кърмене и да отговори на някои от най-често задаваните въпроси. По време на моите съвместни проучвания с компанията, бях впечатлена от техния последователен ангажимент да подпомагат майките, които кърмят с техните продукти. Включително и с разработването на Помпата за гърди – първата помпа, коята е проектирана да работи на физиологичен принцип, като имитира движенията на бебето по време на сучене.

 

Някои жени се справят лесно още от първия път, други разбират, че като всяко умение, кърменето изисква практика, за да успееш. Не забравяйте, че Вашите акушерка, детски консултант и лекар са на разположение, за да отговорят на Вашите въпроси и да ви информират как да се справите в началото.

 

Мери Фютрел е главен лектор и консултант-педиатър към Изследователски център за детско хранене MRC, Детски здравен институт, Лондон.

 

Инструкция за кърмене – Помага на майките да удължат периода на кърмене

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Добави коментар