Из дебрите на красивата коса – Костадин Колев – Коцето

Интервю с Костадин Колев – Коцето, стилист-фризьор, работил в едни от най-добрите салони в България и създател на Koceto Style.

 

Портал „Мама, татко и аз“ (МТА): Нещо лесно за начало – какви са тенденциите в прическите тази година?

 

Коцето: Тенденцията не е една! Всеки добър стилист-фризьор би искал да пречупи това, което си представя, през своята призма. Това е напълно нормално за хората на изкуството. Важна е само рамката, т.е. насоката, в която да се мисли и от там нататък всичко е в ръцете на добрия професионалист!

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

МТА: 5 неща, които са табу за добрата прическа.

 

Коцето: Ще изредя по-скоро 5 неща, които жените смятат за правилни, за да изглежда прическата им добре, но са в абсолютна заблуда!

 

1. Така наречените „вафли“ – Дами и девойки, ама моля ви, не е нужно да къдрите корените си в каквато и да е форма, за да имате обем. Естетически не е никак красиво, а и е абсолютна отживелица… Да не говорим как ви възприемат чужденците, когато видят каска на главата ви вместо коса.

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

2. „Пластмасовите“ букли – ефектът на пластмаса се получава когато сложиш стилизант в обилно количество на кичура преди да го накъдриш. Разбира се, ако ефектът на Медуза Горгона със змии, вместо коса на главата, от гръцката митология ви харесва, то тогава сте в идеално правилната насока!

 

Вижте още: Как да се чувстваме и да изглеждаме красиви?

 

3. „Искам косата ми да порасне много дълга – поради тази причина се подстригвам веднъж годишно” – Повярвайте ми, косата ви би пораснала много по-бързо и качествено, ако посещавате един и същ фризьор веднъж месечно. Той обаче трябва да знае какво е значението на думата връхчета. Съвременната генерация фризьори е наясно с това.

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

4. Наричам тази категория жени – „Самодиви“. Някои хора биха определили този тип жена като Рапунцел. Кому е нужна обаче толкова дълга коса, която стои абсолютно безформена. На всичкото отгоре дори и прическа не може да се създаде, понеже дължината натежава и не позволява. Единственото решение е да вържете на кок тип "охлюв". Абсурдно е! Има начини, благодарение на които да сте в категория дългокоски, без да изглеждате като самодиви (не поддържани).

 

Вижте още: Красив маникюр… у дома?

 

5. Толкова нашумялото „Омбре, което, забележете, сте постигнали съвсем естествено. Ще ви дам кратко въведение. Омбре е техника на боядисване, която цели съвсем деликатно цветовете да се преливат един в друг без резки граници. До тук с естественото постигане на този така желан ефект. Перфектният вид на омбре може да бъде постигнат само в ръцете на добрия фризьор, например при мен в център за красота Ермитаж Бюти, гр. София.

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

Ако успеете да предотвратите 5-те най-абсурдни прически, значи сте жена с естетическо виждане, което пожелавам на всяка от вас!

 

МТА: Вярно ли е, че бременните жени не трябва да боядисват косите си? Като цяло трябва ли да третират косата си по по-специален начин?

 

Коцето: В днешно време технологиите за разработка на професионална боя за коса са стигнали доста далеч. Формули, който не само не вредят на плода, а и подсилват косъма на бремената жена – да невероятно, но абсолютен факт. Важното е боята да е професионална и качествена, което обикновено значи, че можете да я откриете в добрите салони за красота.

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

МТА: Имат ли мъжете фетиш към дългите коси и на какво според теб се дължи той?

 

Коцето: Да, вярно е! Статистиката сочи, че 80% от мъжкото население предпочита дамата до него да е с по-дълга коса. Относно фетиша – ами доста е функционална една дълга опашка, за какви функции става въпрос, оставям на фантазията ви да прецени сама. Но е факт, че в която и поза да сте по време на акта, пуснатата ви, секси разрошена коса, би накарала всеки хетеро сексуален мъж да ускори и подсили сублимният момент на удоволствие!

 

прическа, коса, фризьор, стилист

 

И така, момичета, хващайте се в ръце и просто бъдете красиви. Косата придава огромно значение за външния ви вид. Аз съм Коцето и като ваша приятелКА ви давам съвети от първа ръка. Целувки и до скоро!

 

Снимки: Личен архив и Mimoza291, Freddycat1, Foter

Добави коментар