Играчки за елхата от шишарки

Днес ви предлагаме един лесен начин да си направите сами играчки за елхата от шишарки. По този начин ще покажете на децата си, че можете и сами да си направите коледна украса. Така ще избегнете комерсиализирането на празника и ще се забавлявате заедно с децата си.

 

Всички знаем, колко е приятно да се разхождаме сред природата и особено в планината, където мирише на бор и смола. Ако сте се възползвали, по време на тези разходки да си съберете шишарки от гората, ние ви предлагаме да ги използвате за коледна украса.

 

Ще са ви необходими следните материали:

 

 

• Шишарки – добре е да ги подготвите няколко дни предварително, като ги измиете внимателно, за да не са прашни и замърсени преди боядисването.

• Кукички за закачане – можете да ги намерите във всяка по-добре заредена железария.

• Спрей за боядисване – може да се намери също в железарията или във всеки магазин за бои. А можете да използвате и спрейовете за сняг, които в момента се намират навсякъде, където се предлагат коледни украси.

• Винтоверт (акумулаторна отвертка или бормашина).

• Конец за завързване и панделка.

 

Вижте още: Забавни коледни свещници

 

И така можем да започнем с направата на шишарките. Първо трябва да пробием дупка с винтоверта за поставяне на кукичката. Преценете сами колко да е голяма дупката, според големината на кукичките.

 

 

След като вече сте пробили шишарките, навийте кукичките в дупчиците – вече имате закачалка за вашите играчки за елха.

 

 

След това боядисайте със спрея боя или сняг. Не забравяйте да работите с боята по най-безопасния начин – по възможност излезте на открито и пръскайте на поне 30 см от лицето си. Оставете шишарките да изсъхнат добре.

 

Вижте още: Направи си сам – свещичка от портокал

 

 

След това завържете конец за кукичката, за да можете да закачите шишарките на клонките на елхата. Можете да ги украсите с панделка или да залепите някаква друга украса.

 

 

Ние ви пожелаваме весели празници!

 

 

Добави коментар