За мен донорството е любов – част 2

Продължава от: За мен донорството е любов – част 1

 

МТА: Как се почувствахте когато разбрахте, че сте бременна? Имаше ли някакви усложнения при вас?

 

Беше велик момент!!! След две седмици от трансфера трябваше да си направя тест за бременност, но тъй като на десетия ден от процедурата аз имах рожден ден приятелките ми казваха да не чакам, а да си направя най-хубавия подарък за празника с положителен тест. Не им обещах, дори категорично им отказах, беше ме страх от резултата, а и честно да си призная всички опитвали ин витро ми казаха въобще да не се надявам на положителни резултати от първия път.

 

Но на рожденния ден се изкуших и тайно си купих теста. Празника ми мина превъзходно, бях много щастлива и към края на вечерта се замислих дали искам да си разваля перфектния ден, но влязох в банята, направих всичко както беше по упътване и остана само чакането на заветната втора чертичка. Тъй като не вярвах въобще на успеха, вместо да чакам излязох от банята.

 

Четете още: Необходима ли е консултацията с генетик, ако забременяването е станало чрез асистирана репродукция?

 

Не  бях готова за резултата. Но знаех, че е неизбежно, така или иначе трябаше да докладвам в болницата. Просто не можете да си представите изражението на лицето ми след като погледнах отново теста. Разплаках се тихо, но плачех, не бях сигурна дали това са две чертички, отидох при майка ми, после при баща ми…питах ги колко чертички виждате? Сигурнили сте? Не можех да сдържам еуфорията си, не можех да повярвам, че всичко това се случва точно на мен.

 

Показах теста на мъжа си, на приятелите си, питах ги… Наистина ли са две чертички? Да, мечтата ми се сбъдваше, аз бях бременна, в мен растеше ангел. Сега аз съм в седмия месец, чакаме момиченце, но още си спомням с трепет тези красиви моменти!!!… Имаше мигове, в които съм се страхувала за нея, дали е добре, как се чувства вътре в мен, но когато я усетя как рита с крачета и ръчички, усмивката ми се връщаше на лицето ми.

 

Няма по-голямо щастие от това да си майка, надявам се скоро и аз да го усетя и, ако трябваше отново да премина през всички препятствия за да прегърна моята дъщеря, не бих се поколебала и за миг!!!

 

Четете още: Фондация Майки за донорството – част 1

 

МТА: Как според вас е редно да бъдат уреждани отношенията донор-реципиент?

 

Има си законов ред, в който тези отношения остават анонимни и аз се съгласявам един вид с тях, макар винаги да съм мислила, че ще получа информация за донора, в която да се запозная с неговата същност и предпочитания и да понякога изпитвам нужда да се видя лично с този човек, който завинаги намери място в сърцето ми!!!…

 

МТА: Бихте ли искали да се запознаете лично с донора си, въпреки изискването за анонимност?

 

След като разбрах, че съм бременна, изпитах силно желание да се запозная лично с моя донор и да ѝ благодаря за добротата и всичко, което направи за мен, затова се свързах с фондацията „Майки за донорството“ и сайта „Донорството е живот“ – едни хора, които ми показаха пътят на донорството и, че капка по капка вир става. Така благодарение на тях постепенно се отказах от тази идея и се посветих на друга още по-важна.

 

Чрез моята история, ако мога да помогна на фондацията и на повече жени да достигнат до своята мечта, това ще ме направи истински щастлива!!! И все пак надеждата умирала последна, казвали хората, затова аз не спирам да се надявам, че там някога, някой ден с нея ще се срещнем!!!

 

МТА: Бихте ли казали на детето си, когато порасне, как се е появило на бял свят?

 

С най-голямо удоволствие, дори нямам търпение да ѝ го споделя. Когато стане на възраст, когато ще мога да ѝ обясня всичко ще ѝ покажа снимките от първия ѝ ден до нейното раждане. Тя е създадена с много любов и желание, с много трепетно очакване и моето момиче ще научи нейната необикновенна приказка.

 

Четете още: Когато бебето се бави

 

МТА: Притеснява ли ви донорството, намирате ли нещо нередно в него?

 

За мен донорството е любов, даряваща без да чака отплата, безгранична и всеотдайна. Истинска и чиста, просто любов. Благодарение на него сега аз се усмихвам, живея, мечтая и с трепетно очакване копнея да прегърна моята все още неродена дъщеря.

 

В партньорство с:

Добави коментар